Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Tymbalik ze spaghetti z dynią

Składniki: (na 10 porcji)

  • Makaron spaghetti 800 g
  • Dynia oczyszczona 800 g
  • Boczek wędzony 450 g
  • Parmezan 500 g
  • Oliwki czarne drylowane 100 g
  • Czerwona cebula 80 g
  • Oliwa extra virgin
  • Bułka tarta
  • Świeża bazylia
  • Sól, pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    W dużym garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, solimy i gotujemy spaghetti. W międzyczasie kroimy boczek w cienkie paski, cebulę w piórka i podsmażamy na rozgrzanej na patelni oliwie. Pod koniec smażenia dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku.

    Na drugiej rozgrzanej patelni, na oliwie przesmażamy dynię pokrojoną w kostkę i dodajemy ją do usmażonego wcześniej boczku i cebuli. Dodajemy czarne oliwki, świeżą bazylię i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

    Całość mieszamy drewnianą łyżką z ugotowanym al dente makaronem i startym parmezanem. Nakładamy do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą foremek. Zapiekamy w piecu rozgrzanym do temp.180º C przez 10 min. Potrawę serwujemy na gorąco.


    Przygotowali: Wojciech Wojtas i Paweł Wiśniewski - Trzy Podkowy, Biskupiec





    Prezentowane danie przyrządzili Wojciech Wojtas i Paweł Wiśniewski podczas VIII Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Potrawa wyróżniona została II miejscem.








    Zobaczcie Państwo :

    Włoska fantazja


    Tymbalik ze spaghetti z dynią



    Wasa Barilla Poland
    ul. Poleczki 23
    02-822 Warszawa

    tel.: (022) 335 21 50
    fax.: (022) 335 21 51
    info@wasa-barilla.pl

    www.wasa.pl



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000