Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Penne z piersią kaczki, truflą i rukolą

Składniki: (na 10 porcji)

  • Penne 800 g
  • Pierś kaczki 300 g
  • Trufla 30 g
  • Szalotka 80 g
  • Oliwa truflowa 60 ml
  • Wino białe 150 ml
  • Parmezan 150 g
  • Rukola
  • Bakłażan
  • Rozmaryn
  • Sól
  • Pieprz

  • Sposób przyrządzenia:

    W garnku gotujemy makaron. Na patelnię wlewamy oliwę truflową, wrzucamy drobno pokrojoną szalotkę, pokrojoną w paski pierś kaczki. Wszystko podsmażamy. Następnie wlewamy wino i dodajemy rozmaryn, gdy wino dostatecznie się wy zredukuje dodajemy ugotowane penne. Wszystko doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą. Przed wyłożeniem na talerze dodajemy do pasty parmezan.

    Bakłażana pokrojonego w julienne podsmażamy na głębokim tłuszczu - powstaje tzw. chruścik.

    Rukolę mieszamy z oliwą truflową i nakładamy na pastę z dodatkiem chrupiącego bakłażana. Całość serwujemy w koszyku z parmezanu.


    Przygotowali: Michał Karadżow i Adrian Urbański - Restauracja Moonsfera, Warszawa





    Prezentowane danie przyrządzili Michał Karadżow i Adrian Urbański podczas VIII Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej Arte Culinaria Italiana. Przygotowane danie zapewniło im III miejsce.








    Zobaczcie Państwo :

    Parmezanowy suflet z żurawiną


    Penne z piersią kaczki, truflą i rukolą



    Wasa Barilla Poland
    ul. Poleczki 23
    02-822 Warszawa

    tel.: (022) 335 21 50
    fax.: (022) 335 21 51
    info@wasa-barilla.pl

    www.wasa.pl



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000