Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Tarta warzywna z bekonem, musem brokułowym i sosem balsamicznym

Składniki (na 4 porcje):

  • Ciasto półkruche100 g
  • Kalafior 20 g
  • Brokuł 50 g
  • Marchewka 20 g
  • Szparagi 20 g
  • Musztarda francuska 10 g
  • Parmezan 5 g
  • Jajko 1 szt.
  • Cukier 10 g
  • Masło 30 g
  • Cebula biała 40 g
  • Ocet balsamiczny 100 ml
  • Sałata fryzyjska 10 g
  • Oliwa z oliwek 50 ml

  • Sposób przyrządzenia:

    Wszystkie warzywa rozdrabniamy na małe części, dodajemy musztardę mieszamy i doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie wypiekamy w foremkach w temperaturze ok. 160 °C przez 10 minut. Całą masę warzywną wkładamy do foremek z ciasta. Jajko ubijamy i dodajemy parmezan staranie wypełniamy formy i ponownie wkładamy do pieca.

    Brokuły gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru, gdy są miękkie dodajemy do malaksera i miksujemy z dodatkiem masła, całość doprawiam do smaku.

    Cebulę kroimy w piórka, rozgrzewamy patelnię i karmelizujemy cukier, dodajemy cebulki rumienimy je, dodajemy ocet balsamiczny i redukujemy. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek.

    Całość układamy na talerzu oraz składamy w jedną całość, dodajemy jeszcze chipsy z boczku.


    Przygotował: Tomasz Siedlik i Hubert Wigdorczyk, Villa Hoff, Trzęsacz




    Prezentowane danie przyrządzili Tomasz Siedlik i Hubert Wigdorczyk podczas Konkursu Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans - Kołobrzeg 2008. Potrawa wyróżniona została I miejscem.





    Zobaczcie Państwo :

    Pieczona polędwica wieprzowa


    Tarta warzywna z bekonem

    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000