Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
05.05.2025
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Krewetka zawijana w plaster polędwicy z pomidorami suszonymi pieczona w cieście francuskim serwowana z aromatycznym sosem kaparowym

Składniki:

  • krewetki surowe 16/20 4 szt.
  • polędwica wieprzowa 120 g
  • pomidory suszone w oliwie 40 g
  • ciasto francuskie 4 płaty 14cm/9 cm
  • sałata fryzyjska 50 g
  • pomidorek koktajlowy 4 szt.
  • ocet balsamiczny 100 ml
  • śmietana 34% 200 ml
  • cebulka białą 1 szt.
  • oliwa z oliwek
  • jajko 1 szt.
  • kapary 20 g
  • sól
  • pieprz
  • brandy

  • Sposób przyrządzenia:

    Polędwiczkę dzielimy na cztery równe części rozbijamy, solimy i pieprzymy. Na plastrze polędwiczki układamy pomidory suszone z oliwy, a następnie krewetkę i zwijamy w rulon.

    Zwinięty rulon układamy na cieście francuskim i zwijamy, wierzch przygotowanej przystawki nacinamy delikatnie. Układamy na blaszce i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

    Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

    Cebulkę kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzaną patelnie z masłem podlewając po chwili brandy. Dodajemy rozdrobnione kapary i śmietanę, odparowujemy. Sos posolić i popieprzyć do smaku, dodać troszkę skrojonej drobno pietruszki.

    Ocet balsamiczny odparować z dodatkiem cukru.


    Przygotowali: Rafał Kwidziński oraz Marcin Margielski - Tawerna Dominikańska z Gdańska





    Prezentowane danie przyrządzili Rafał Kwidziński i Marcin Margielski podczas konkursu Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans – Władysławowo 2008








    Zobaczcie Państwo :

    Krewetka zawijana w plaster polędwicy z pomidorami suszonymi


    Polędwiczka wieprzowa aromatyzowana ziołami Oerlemans



    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "Świetnie"
    (15.03.2008 - 15:30)  (m)
    "Świetnie"
    (17.03.2008 - 15:27)  (K)
     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000