Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwiczki wieprzowe na pulpie z gruszki z sosem winnym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Masa truflowa 1 słoik
  • Puree ziemniaczane Maggi 400 g
  • Śmietanka 36% 1 szt.
  • Polędwiczki wieprzowe 500 g
  • Młode liście szpinaku 2 opak.
  • Pomidorki cherry 1 szt.
  • Gruszki marynowane 4 słoiki
  • Grzyby 600 g
  • Cebula 3 szt.
  • Papryczki chilli 1 opak.
  • Kolendra 1 pęczek
  • Natka 1 pęczek
  • Bazylia 1 pęczek
  • Sos pieczeniowy – baza Winiary 1000 g


Sposób przyrządzenia:

Przygotować roladki z polędwiczek i szpinaku, doprawić. Grillować, a następnie wstawić do pieca, aby doszły.

Do puree dodać masę truflowa i zrobić z nich kelmesy. Pokroić grzyby w plastry i przesmażyć z cebulą na maśle. Doprawić i dodać natkę. Gruszki posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na maśle, dodać miód.

Dodać posiekaną kolendrę i papryczki chilli. Wszystko wymieszać i włożyć w ring. Przygotować sos pieczeniowy.

Na talerzu układamy pulpę z gruszek i papryczek. Na to kładziemy roladki z polędwiczek. Układamy kelmesy i grzyby. Dekorujemy sosem pieczeniowym..



Przygotowali: Łukasz Świderski i Kamil Rabczyński - Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 w Warszawie;
Nauczyciel: Weronika Barańska







Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000