
Składniki: (na 6 porcji)
- Masa truflowa 1 słoik
- Puree ziemniaczane Maggi 400 g
- Śmietanka 36% 1 szt.
- Polędwiczki wieprzowe 500 g
- Młode liście szpinaku 2 opak.
- Pomidorki cherry 1 szt.
- Gruszki marynowane 4 słoiki
|
- Grzyby 600 g
- Cebula 3 szt.
- Papryczki chilli 1 opak.
- Kolendra 1 pęczek
- Natka 1 pęczek
- Bazylia 1 pęczek
- Sos pieczeniowy – baza Winiary 1000 g
|
Sposób przyrządzenia:
Przygotować roladki z polędwiczek i szpinaku, doprawić. Grillować, a następnie wstawić do pieca, aby doszły.
Do puree dodać masę truflowa i zrobić z nich kelmesy. Pokroić grzyby w plastry i przesmażyć z cebulą na maśle. Doprawić i dodać natkę. Gruszki posiekać w drobną kostkę i przesmażyć na maśle, dodać miód.
Dodać posiekaną kolendrę i papryczki chilli. Wszystko wymieszać i włożyć w ring. Przygotować sos pieczeniowy.
Na talerzu układamy pulpę z gruszek i papryczek. Na to kładziemy roladki z polędwiczek. Układamy kelmesy i grzyby. Dekorujemy sosem pieczeniowym..

Przygotowali: Łukasz Świderski i Kamil Rabczyński - Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 w Warszawie; Nauczyciel: Weronika Barańska
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|