Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Duet z lekko obsmażonego tuńczyka i turbota na sałatce z rukoli
z olejem z awokado

Składniki: (na 6 porcji)

  • Rucola 6 pęczków
  • Olej z awokado 1 butelka
  • Cytryna 2 szt.
  • Pomidorki cherry 1 opak.
  • Szparagi 8 szt.
  • Tuńczyk 300 g
  • Turbot 300 g
  • Orzechy pinii 1 opak.
  • Balsamico
  • Masło 1 kostka
  • Sos majonezowy musztardowy
    Winiary 1 opak.
  • Jarzynka Winiary 1 opak.


Sposób przyrządzenia:

Tuńczyka należy doprawić, a następnie zgrillować na medium. Turbota doprawić, a następnie sparować. Umyć rucolę, cytrynę i pomidorki cherry.

Wycząstkować cytrynę, a pomidorki cherry przekroić na pół. Następnie wszystko razem wymieszać i doprawić. Szparagi umyć i sparzyć. Ze szparagów robimy cienkie paseczki obieraczką, główki zostawiamy do dekoracji.

Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy orzeszki pinii. Na talerzu układamy paski ze szparagów, następnie kładziemy sałatkę z rucoli. Na to stawiamy tuńczyka i turbota. Całość polewamy olejem z awokado, a dookoła obsypujemy orzeszkami pinii. Dekorujemy balsamico.



Przygotowali: Łukasz Świderski i Kamil Rabczyński - Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie nr 2 w Warszawie;
Nauczyciel: Weronika Barańska







Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000