
Składniki: (na 6 porcji)
- Tortilla pomidorowa szt.
- Serek kremowy 60 g
- Awokado, mango 30 g
- Ananas 20 g
- Pomidory szuszone 10 g
- Bazylia, bazylia tajska, mięta 3 g
|
Cebula czerwona 20 g
Balsamico 30 ml
Blue bols 30 ml
Cukier 40 g
Oliwa pomarańczowa 5 ml
Kawa Nescafe Gold 5 g
|
Sposób przyrządzenia:
Serek kremowy mieszamy z ananasem pokrojonym w kostkę. Dodajemy zioła, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatka: Awokado, mango, czerwoną cebulę i suszone pomidory kroimy julienne i mieszamy. Mieszając sałatkę dodajemy oliwę pomarańczową. Zgrillowaną tortillę smarujemy serkiem z ananasem. Na serek rozkładamy sałatkę i zwijamy tortillę.
Sosy: Redukujemy blue bols z cukrem tak, aby powstał sos, na końcu dodajemy mięte. Balsamico redukujemy z kawą i cukrem. Na talerzu układamy pokrojoną tortille, dwoma sosami robimy mazaki i dekorujemy bukietem sałat.

Przygotowali: Paweł Rumowski i Przemysław Gryz – Hotel Westin - Warszawa
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|