Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kaczka marynowana z cebulą balsamiczną

Składniki: (na 6 porcji)

  • Pierś z kaczki 6 filetów
  • Wino czerwone 0.7 l
  • Sos sojowy ciemny 0.7 l
  • Mąka 100 g
  • Oliwa extra vergin 1 l
  • Cebula czerwona 500 g
  • Ocet balsamiczny 0.7 l
  • Pasta chilly (czerwona) 1 opak.
  • Mleko kokosowe 100 g
  • Śmietana 36% 200 g
  • Kostka rosołowa Winiary 1 szt.
  • Papryka grillowana w słoiku 0.5 l
  • Ziemniaki 1000 g
  • Masło roślinne 200 g
  • Natka pietruszki 2 pęczki
  • Figi świeże 6 szt.
  • Pędy imbiru 2 słoiki
  • Sos majonezowy paprykowy
    Winiary 30 g


Sposób przyrządzenia:

Kaczka marynowana: kaczkę marynujemy w winie i z sosem sojowym ciemnym. Pierś oprószamy mąką i obsmażamy na patelni, i pieczemy.

Cebula balsamiczna: cebulę pokroić w piórka, smażyć z dodatkiem soli, pieprzu i cukru oraz octu balsamicznego. Na koniec dodać pędy imbiru.

Sos chilly: pastę chilly obsmażyć w garnku i dodać mleko kokosowe. Doprowadzić do zagotowania i dodać kostkę rosołową Winiary oraz śmietanę. Doprawić do smaku i zagotować.

Ziemniaki ugotować, usmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu i natki pietruszki. Udekorować natką pietruszki, figami i redukcją balsamiczną.



Przygotowali: Mateusz Sowiński i Grzegorz Kita - Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych i Licealnych w Warszawie;
Nauczyciel: Anna Bartuszek






Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000