
Składniki: (na 6 porcji)
- Przegrzebki 10 szt.
- Groszek w puszce 400 g
- Masło roślinne 100 g
- Cytryna 3 szt.
- Puree ziemniaczane Maggi 30 g
- Czosnek 2 główki
- Susz z chilly 100 g
|
- Bazylia świeża 100 g
- Trufle 100 g
- Chilly 10 szt.
- Tymianek świeży 100 g
- Białe wino 0.7 l
- Redukcja balsamiczna 0.5 l
- Oliwa truflowa 0.5 l
|
Sposób przyrządzenia:
Mus z groszku: groszek zmiksować, przetrzeć przez sitko, dodać sok z cytryny, puree i masło. Wszystko wymieszać i dobrze doprawić do smaku. Odstawić w chłodne miejsce na 5 minut.
Przegrzebki: zesmażyć na oliwie z dodatkiem czosnku, tymianku, i zalać winem, dodać masło. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Przygotowali: Mateusz Sowiński i Grzegorz Kita - Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych i Licealnych w Warszawie; Nauczyciel: Anna Bartuszek
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|