Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczony żubr w terinie z królika z duszonymi w syropie klonowym nowalijkami, humusem na sosie porto

Składniki: (na 6 porcji)

  • Polędwica z żubra 100 g
  • Mięso z królika 30 g
  • Wątroba królicza 20 g
  • Borowik 5 g
  • Marchew 10 g
  • Buraki 10 g
  • Cebula czerwona 10g
  • Śliwki suszone 5 g
  • Wiśnie suszone 10 g
  • Ciecierzyca 20 g
  • Bekon 5 g
  • Jarzynka Premium Plus
  • Pistacje, tymianek, jałowiec
  • Trawa żubrowa
  • Żubrówka
  • Goździki
  • Pieprz, sól
  • Czosnek
  • Pietruszka
  • Syrop klonowy
  • Kapusta kiszona
  • Ocet balsamico
  • Sos pieczeniowy Winiary
  • Wino czerwone
  • Śmietana 30%
  • Olej orzechowy
  • Puree ziemniaczane Winiary
  • Masło
  • Whisky
  • Porto
  • Demi Glas
  • Jabłka
  • Rosół wołowy Winiary

  • Sposób przyrządzenia:

    Żubra zawijamy w terine z królika (drobno mielimy mięso z królika, śliwki, pistacje, borowiki, dodajemy śmietanę, whisky, tymianek) pieczemy 20 min. w temp. 120° C.

    Marchewkę, buraczki, cebulkę i wiśnie dusimy w syropie, rosole wołowym Winiary, balsamico, winie, jałowcu i goździkach z odrobiną masła. Z ciecierzycy, puree ziemniaczanego Maggi, czosnku, pietruszki i oliwy robimy humus. Smażymy boczek i wątróbkę z królika.

    Z porto, bazy sosu pieczeniowego Winiary i Demi Glasa robimy sos. Układamy i dekorujemy na talerzu.



    Przygotowali: Dariusz Mikołajczak i Sebastian Truszkowski – Hotel Nadmorski – Gdynia







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "przepis prawnie chroniony"
    (12.05.2008 - 11:50)  (Zielona)
     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000