Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Mariaż łososia, tuńczyka i krewetek z pianką cytrynową, musem z mango i sosem musztardowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Krewetki 6/8 30 g
  • Skóra z kurczaka 5 g
  • Łosoś norweski 30 g
  • Tuńczyk świeży 30 g
  • Agar-agar 0,4 g
  • Lecite 0,6 g
  • Mango 15 g
  • Musztarda francuska 15 g
  • Świeże zioła (szczypior, mięta, liście kafir, kiełki słonecznika, pietruszka, rukola, chilli)
  • Sos majonezowo-musztardowy Winiary
  • Galaretka cytrynowa Winiary
  • Olej sezamowy, olej orzechowy
  • Majonez Winiary
  • Cytryna, limonka, trawa cytrynowa, imbir marynowany
  • Orzechy pinii, miód gryczany, bulion dashi
  • Sól, pieprz, cukier brązowy

  • Sposób przyrządzenia:

    Krewetki marynujemy w chilli, czosnku, limonce i pietruszce. Zawijamy w skórę z kurczaka i smażymy. Z mięty, rukoli, galaretki cytrynowej Winiary i agaru sporządzamy mus. Dekorujemy prażonym chilli.

    Łososia marynujemy w trawą cytrynową, liśćmi kafir, limonką i cukrem brązowym. Delikatnie smażymy. Z mango, imbiru, soku z limonki, majonezu Winiary i agaru robimy mus. Na łososia układamy piankę ubitą z cytryny i lecite.

    Pokrojonego tuńczyka mieszamy z prażonymi orzechami, szczypiorkiem, chilli, imbirem i sokiem z limonki. Z musztardy, limonki, miodu, sosu majonezowo-musztardowego Winiary i agaru robimy mus; dekorujemy chipsami z imbiru.



    Przygotowali: Dariusz Mikołajczak i Sebastian Truszkowski – Hotel Nadmorski – Gdynia







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


    "???"
    (08.05.2008 - 16:06)  (krzysiek)
    "winiary:)"
    (18.02.2009 - 14:53)  (Wiktor Maciejewski)
     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000