Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Żabnica w sosie szatańskim z tłoczonym pieprzem, ziemniaczkami puree oraz szpinakiem

Składniki: (na 6 porcji)

  • Filet z żabnicy 180 g
  • Musztarda bawarska 15 g
  • Szampan Pinot di Pinot 60 ml
  • Cebula biała 40 g
  • Rosół drobiowy Winiary 3
  • Mąka 30 g
  • Śmietanka 36% 100 ml
  • Masło 50 g
  • Pieprz czarny ziarnisty 5 g
  • Szpinak w liściach 80 g
  • Migdały w płatkach 3 g
  • Ser gorgonzola 10 g
  • Czosnek 3 g
  • Puree ziemniaczane Maggi 70 g
  • Ser żółty radamer 70 g
  • Szczypiorek
  • Jarzynka Premium plus 2 g
  • Mleko 3,2% 100 ml
  • Sól
  • Gałka muszkatołowa

  • Sposób przyrządzenia:

    Podsmażamy cebulę na maśle, dodajemy szampana, musztardę, rosół drobiowy Winiary, redukujemy i dodajemy śmietankę 36% gotując do zgęstnienia. Doprawiamy do smaku.

    W tym samym czasie obtaczamy żabnicę w mące i obsmażamy na maśle, wstawiamy do pieca na około 10 min. Zagotujemy mleko i mieszamy z puree ziemniaczanym Maggi. Dodajemy ser żółty, szczypiorek, doprawiamy jarzynką Premium plus oraz solą i pieprzem.

    Obsmażamy cebulkę na maśle, dodajemy czosnek, płatki migdałów, szpinak posiekany, doprawiamy gałką muszkatołową Dodajemy sól, pieprz oraz ser gorgonzola i odrobinkę śmietanki 36% i dosłownie 1 minutę podduszamy.

    Wykładamy na talerz warstwowo puree ziemniaczane oraz szpinak, na górę pokrojoną na pół żabnice, w tym samym czasie w gorący sos szampanowy dodajemy ser żółty radamer, aby się rozpuścił (nie gotować!), dodajemy świeżo zmielony czarny pieprz i polewamy naszą rybkę.



    Przygotowali: Andrejs Stepanenko i Łukasz Szymański - Restauracja Tivoli – Sopot







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000