Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Mus szpinakowy z tuńczyka z kolorowymi sałatami w cieście won-ton z pianką agrestową i sosem z papai

Składniki: (na 6 porcji)

  • Ciasto won-ton 6 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Masło 0,1 kg
  • Sałata radicchio 0,1 kg
  • Rucola 0,05 kg
  • Roszponka 0,06 kg
  • Oliwa z oliwek 0,1 kg
  • Ocet balsamiczny 0,02 l
  • Tuńczyk 0,3 kg
  • Papaja 1 szt.
  • Grana Padano 0,02 kg
  • Galaretka agrestowa 0,05 kg
  • Wino musujące 0,2 l
  • Wino białe 0,05 l
  • Lecytyna sojowa 0,003 kg
  • Agar-agar 0,002 kg
  • Puree ziemniaczane Maggi 0,1 kg
  • Mleko 0,1 l
  • Szpinak świeży 0,05 kg
  • Mus z papai Bairon 0,1 kg
  • Sos musztardowy Winiary 0,05 kg
  • Barszcz czerwony 0,01 kg
  • Sól, pieprz, kolendra świeża

  • Sposób przyrządzenia:

    Ciasto won-ton opiec. Sałaty umyć i osuszyć. Filet z tuńczyka pokroić w cienkie plastry, zamarynować solą i pieprzem. Pozostałą część fileta zmiksować z masłem. Dodać koncentrat barszczu, przyprawić solą i pieprzem.

    Mleko zagotować, dodać puure ziemniaczane Maggi i zmiksowany świeży szpinak. Z musu papai i świeżego owocu papai sporządzić sos. Z wina, galaretki agrestowej i lecytyny zrobić piankę.

    Ciasto won-ton układamy na talerzu. Do środka wkładamy sałaty, tuńczyka, posypujemy Grana Padano, przyprawiamy oliwą i octem balsamicznym Z purre szpinakowego i musu z tuńczyka robimy małe kulki i żelujemy agarem. Podajemy na łyżkach. Na talerz wylewamy sos z papai.



    Przygotowali: Artur Sienkiewicz i Ewa Bałdyś – Centrum Astoria – Białystok







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000