Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Marynowane krewetki koktajlowe z owocami w papierze ryżowym
z sosem paprykowo-kaparowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Papier ryżowy 1 opakowanie
  • Jarzynka Premium Plus Winiary
  • Krewetki koktajlowe 160 g
  • Paluszki krabowe 160 g
  • Świeże ogórki 2 szt.
  • Melon gallo 1 szt.
  • Świeża kolendra 1 pęczek
  • Pasta Sambal Oelek 1 łyżka
  • Marynowany imbir 1 łyżka
  • Olej sezamowy 1 łyżka
  • Przyprawa Winiary
Sos:

  • Sos paprykowy Winiary 10 łyżek
  • Kapary w zalewie octowej 4 łyżki
  • Cytryna 4 szt.
  • Szczypiorek 1 pęczek
  • Koperek do dekoracji 1 pęczek
  • Papryczki chilli do dekoracji 8 szt.

  • Sposób przyrządzenia:

    Paluszki krabowe, obranego i oczyszczonego ogórka (część ogórka zostawić do dekoracji) oraz melona pokroić w słupki. Dodać krewetki i doprawić do smaku przyprawą do zup, sosów, sałatek Winiary, pastą sambal oelek, posiekaną kolendrą, imbirem oraz olejem sezamowym.

    Płaty papieru ryżowego namoczyć chwilę w przegotowanej wodzie z Jarzynką Premium Plus Winiary. Na papierze układać sałatkę z krewetek, paluszków i owoców, a całość zwinąć dokładnie w rulon i odstawić do lodówki.

    Przygotować sos: do sosu paprykowego Winiary dodać otartą skórkę z cytryny, sok z cytryny, posiekane kapary oraz szczypiorek. Doprawić do smaku. Roladki z papieru ryżowego kroić w poprzek i układać na cząstce ogórka. Podawać z sosem paprykowo-kaparowym. Udekorować koperkiem, szczypiorkiem, cytryną oraz papryczkami chilli.



    Przygotowali: Mateusz Birek i Norbert Rutkowski - Zespół Szkół Gastronomicznych im. Prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie
    Nauczyciel: Małgorzata Pruszyńska







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000