
Składniki: (na 6 porcji)
- Sos sałatkowy Winiary 2 opakowania
- Kapary 180 - 200g
- Rukola
- Łosoś wędzony 600 g
- Ciasto francuskie w rulonie
2 opakowania
|
Cytryna 2 szt.
Majonez dekoracyjny Winiary 200 g
Jajko 1szt.
Pieprz czarny mielony 1 opakowanie
|
Sposób przyrządzenia:
Rozwałkować ciasto francuskie. Wykrawać krążki, posmarować roztrzepanym jajem, piec w temp. 200° C przez około 10 minut.
Łososia posiekać w drobną kostkę, skropić cytryną. Kapary rozdrobnić, dodać majonez dekoracyjny Winiary, doprawić pieprzem i świeżym rozdrobnionym koperkiem.
Udekorować czarnym kawiorem, zielonym sosem sałatkowym, cytryną i rukolą.

Przygotowali: Dariusz Leszczewski i Katarzyna Piotrak - Zespół Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie Nauczyciel: Jolanta Urbanek
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|