Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladki z kurczaka ze szpinakiem podane z kulkami serowymi i sosem bananowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Pierś z kurczaka 0,7 kg
  • Marchewka świeża 2 szt.
  • Liście świeżego szpinaku ok. 60 dag
  • Majonez dekoracyjny Winiary 250 ml
  • Natka pietruszki pęczek
  • Koperek pęczek
  • Suszone pomidory w oleju słoik
  • Burak duży 1 szt.
  • Tortille 4 szt.
  • Sałata czerwona karbowana 1 szt.
  • Kwiaty fasoli w zalewie octowej słoik
  • Mozzarella 20 dag
  • Sałata masłowa 1 szt.
  • Sos Bananowy "Crazy Chef's" 1 słoik
  • Kiełki
  • Sól, pieprz
  • Czosnek granulowany
  • Pieprz cytrynowy
  • Papryka słodka w proszku
  • Natka pietruszki w proszku
  • Jarzynka Premium Plus
  • Rosół drobiowy Winiary 25 g.
  • Cytryna 1 szt.

  • Sposób przyrządzenia:

    Marynatę podgrzewamy i wkładamy do niej piersi z kurczaka. Szpinak blanszujemy. Wyjmujemy z marynaty i rozbijamy na cienki płat. Posypujemy od środka solą i pieprzem.

    Przygotowujemy dip: mieszamy posiekaną natkę pietruszki i koperek z majonezem, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami. Wszystko przyprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, pieprzem, solą i jarzynką Winiary. Tak przygotowanym dipem smarujemy piersi z kurczaka. Obkładamy je zblanszowanymi liśćmi szpinaku, a na środku każdego płatu kładziemy ugotowaną wcześniej marchewkę.

    Wszystko zawijamy w folię spożywczą, a potem w aluminiową w kształt rolady. Tak przygotowane roladki pieczemy ok. 20 minut w 180° C. Po ostygnięciu kroimy je w średniej grubości plastry. Z każdej tortilli wycinamy dwa duże paski, które zawijamy tak, aby powstały "dzbaneczki". Pieczemy aż się zrumieni.

    Buraka obieramy, kroimy na plastry grubości ok. 1 cm. Gotujemy w wodzie z dodatkiem rosołu drobiowego, czosnku, soli, pieprzy i soku z cytryny. Z mozzarelli wycinamy po 3 kulki na porcje. Jedną obtaczamy w papryce, drugą w natce pietruszki, a trzecia w pieprzu cytrynowym.



    Przygotowali: Magdalena Jaworska i Konrad Kiepurski - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie
    Nauczyciel: Anna Chylińska







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000