Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Krewetki po karaibsku na dzikim ryżu z sosem paprykowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Krewetki 16/20 Gambas 3 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Kiełki 50 g
  • Oliwa z oliwek do smaku
  • Pitaja 1 szt.
  • Cytryna 1 szt.
  • Czosnek do smaku
  • Sól, pieprz, Maggi Winiary, jarzynka,
    pieprz cayen, papryka słodka do smaku
  • Kawior wasabi 5 g
  • Sos balsamiczny figowy do smaku
  • Miód z kwiatów pomarańczy do smaku
  • Cebula do smaku
  • Wino białe półwytrawne do smaku

  • Sposób przyrządzenia:

    Krewetki oczyścić, zamarynować w przyprawie Maggi, oliwie z oliwek, soku z cytryny i miodzie. Zagotować wodę i dodać przyprawę jarzynka Winiary, wsypać odmierzoną ilość ryżu.

    Paprykę czerwoną sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w paski, podsmażyć na maśle z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać przyprawy sól, pieprz cayen oraz paprykę czerwoną słodką. Zamarynowane krewetki podsmażyć na maśle, na zeszklonej cebuli z czosnkiem oraz oliwie z oliwek. Dodać sól, pieprz, podsmażyć chwile i dodać wino białe.



    Tomasz Kiełbasa i Andrzej Stabrawa – Hotel Liburnia - Cieszyn







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000