
Składniki: (na 6 porcji)
- Makaron tagiatelle czarny 50 g
- Sałata rucola 50 g
- Sałata lolo bianko 15 g
- Szyjki rakowe 50 g
- Papryczki chilli 1 szt.
- Makaron ryżowy 50 g
- Chrzan wasabi do smaku
|
Sos francuski 15 g
Kawior wasabi 5 g
Sól, pieprz do smaku
Jarzynka Winiary do smaku
Czosnek do smaku
Oliwa z oliwek do smaku
|
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować z odrobiną przyprawy Jarzynka Winiary. Makaron ryżowy podsmażyć na oliwie z oliwek. Z sałaty strzępiastej i rukoli zrobić sałatkę, dodać sos winaigrette sporządzony z francuskiego sosu z wodą i oliwą.
Szyjki rakowe podsmażyć na maśle z czosnkiem, podlać winem, dodać odrobinę Magii, oliwę z oliwek, sól i pieprz.

Tomasz Kiełbasa i Andrzej Stabrawa – Hotel Liburnia - Cieszyn
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|