
Składniki: (na 6 porcji)
- Comber króliczy 900 g
- Kasza pszenno-gryczana Pesso 120 g
- Kasza kuskus 120 g
- Szpinak 200 g
- Jaja 6 szt.
- Parmezan tarty 60 g
- Cukinia 100 g
- Smardze 6 szt.
- Oliwa 100 ml
- Pomidor 480 g
- Sos koperkowo-ziołowy
Nestle Professional 40 g
- Pasta smardzowo-truflowa 60 g
- Orzechy brazylijskie 120 g
|
Consome Nestle Professional 30 g
Wino Lindemans - Bin 65 Chardonnay 100 ml
Limonka 1 szt.
Trawa cytrynowa 1 szt.
Śmietana 80 ml
Jarzynka Nestle Professional
Świeże zioła – bazylia 6 listków
Młody szpinak 6 listków
Czosnek 1 ząbek
|
Sposób przyrządzenia:
Comber marynujemy (sos koperkowo-ziołowy Nestle Professional, otarta skóra limonki, sok z limonki, wino). Kasze Pesso i kuskus zalewamy gorącym consome Nestle Professional, odstawiamy. Doprawiamy czosnkiem i jarzynką Nestle Professional szpinak.
Filetujemy pomidora, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Ze śmietany, pasty truflowo- smardzowej i wina sporządzamy sos. Podsmażamy comber, część królika panierujemy w orzechach, przed wydaniem zapiekamy w piecu.
Kaszę kuskus dzielimy na części - do jednej dodajemy parmezan, do drugiej pastę truflowo-smardzową, do Pesso dodajemy orzechy i jajo. Kaszę Pesso i kuskus układamy warstwami w foremce wyłożonej cukinią, przekładamy szpinakiem i zapiekamy.
Z jaja, wina i limonki sporządzamy sos zabajone. Poszczególne elementy serwujemy na talerz według zdjęcia. Dekorujemy.

Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska – Hotel HP Park Plaza – Wrocław
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|