Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Comber króliczy w aromacie trawy cytrynowej

Składniki: (na 6 porcji)

  • Comber króliczy 900 g
  • Kasza pszenno-gryczana Pesso 120 g
  • Kasza kuskus 120 g
  • Szpinak 200 g
  • Jaja 6 szt.
  • Parmezan tarty 60 g
  • Cukinia 100 g
  • Smardze 6 szt.
  • Oliwa 100 ml
  • Pomidor 480 g
  • Sos koperkowo-ziołowy
    Nestle Professional 40 g
  • Pasta smardzowo-truflowa 60 g
  • Orzechy brazylijskie 120 g
  • Consome Nestle Professional 30 g
  • Wino Lindemans - Bin 65 Chardonnay 100 ml
  • Limonka 1 szt.
  • Trawa cytrynowa 1 szt.
  • Śmietana 80 ml
  • Jarzynka Nestle Professional
  • Świeże zioła – bazylia 6 listków
  • Młody szpinak 6 listków
  • Czosnek 1 ząbek

  • Sposób przyrządzenia:

    Comber marynujemy (sos koperkowo-ziołowy Nestle Professional, otarta skóra limonki, sok z limonki, wino). Kasze Pesso i kuskus zalewamy gorącym consome Nestle Professional, odstawiamy. Doprawiamy czosnkiem i jarzynką Nestle Professional szpinak.

    Filetujemy pomidora, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Ze śmietany, pasty truflowo- smardzowej i wina sporządzamy sos. Podsmażamy comber, część królika panierujemy w orzechach, przed wydaniem zapiekamy w piecu.

    Kaszę kuskus dzielimy na części - do jednej dodajemy parmezan, do drugiej pastę truflowo-smardzową, do Pesso dodajemy orzechy i jajo. Kaszę Pesso i kuskus układamy warstwami w foremce wyłożonej cukinią, przekładamy szpinakiem i zapiekamy.

    Z jaja, wina i limonki sporządzamy sos zabajone. Poszczególne elementy serwujemy na talerz według zdjęcia. Dekorujemy.



    Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska – Hotel HP Park Plaza – Wrocław







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000