
Składniki: (na 6 porcji)
- Krewetki 16/20 surowe ogony 18 szt.
- Mango 1 szt.
- Peperoni czerwone 1 szt.
- Limonka 1 szt.
- Lindemans - Bin 65 Chardonnay 150 ml
- Jarzynka Nestle Professional
- Zielone curry 10 g
|
Roszponka 50 g
Seler naciowy 100 g
Kiełki słonecznika 40 g
Marynowane kwiatki fasoli mung 6 szt.
Żelatyna 10 g
Świeży sok z jabłek 100 ml
Imbir marynowany 30 g
Oliwa 100 ml
|
Sposób przyrządzenia:
Krewetki marynujemy (białe wino, curry, sok z limonki, jarzynka Nestle Professional, imbir marynowany, oliwa). Mango kroimy w kostkę, dodajemy peperoni, zalewamy marynatą (sok z limonki, oliwa).
Krewetki podsmażamy, a następnie schładzamy. Na talerzu układamy sałatkę z mango i krewetki. Sporządzamy galaretkę z soku jabłkowego, curry zielonego i żelatyny. Schłodzoną galaretkę ubijamy. Dekorujemy.

Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska – Hotel HP Park Plaza – Wrocław
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|