Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Perliczka tandoori

Składniki: (na 6 porcji)

  • Pierś z perliczki z kostką 10 szt.
  • Jogurt naturalny 300 ml
  • Cytryna 1 szt.
  • Limetka 3 szt.
  • Przyprawa tandoori 150 g
  • Przecier pomidorowy 100 ml
  • Sól 100 g
  • Pieprz 100 g
  • Cebula 300 g
  • Czosnek 100 g
  • Kurkuma 50 g
  • Szczypior młody 1 szt.
  • Tymianek świeży 1 szt.
  • Kolendra świeża 1 szt.
  • Kasza jęczmienna 300 g
  • Bulion drobiowy 100 g
  • Sos do drobiu ciemny 100 g
  • Ziarenka smaku 50 g
  • Mango dojrzałe 2 szt.
  • Masło 250 g
  • Sok z pomarańczy 250 ml
  • Cafe de paris przyprawa 50 g
  • Mąka ziemniaczana 50 g
  • Papryczka ostra 1 szt.
  • Kmin tarty 20 g
  • Wino czerwone 150 ml
  • Cukinia 150 g
  • Papryka czerwona 150 g
  • Groszek młody150 g
  • Marchew młoda 150 g

  • Sposób przyrządzenia:

    Piersi z perliczki namoczyć w jogurcie, dodać koncentrat pomidorowy, cytrynę, czosnek, ziarenka smaku, przyprawę tandoori. Pozostawić w marynacie na 30 minut.

    Warzywa pokroić w kostkę, podsmażać na maśle dodając czosnek, wino, świeże zioła i odrobinę sosu drobiowego, doprowadzić do wrzenia. Doprawić pieprzem i solą.

    Kaszę jęczmienną prażymy z cebulką, kurkumą, tymiankiem i szczypiorkiem. Fileciki mango delikatnie dusić na maśle z sokiem z pomarańczy oraz papryczką chili. Doprawiamy przyprawą cafe de paris, siekaną kolendrą i kminem tartym.



    Przygotowali: Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek - ATHINA Karol Łukomski - Wrocław







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000