Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Polędwica z tuńczyka opiekana w tiulu z kaczki z chrupiącymi pierożkami z wątróbką dorszową

Składniki: (na 6 porcji)

  • Skóra z kaczki 300 g
  • Tuńczyk 1 kg
  • Ciasto won-ton 1 op.
  • Wątróbka z dorsza 1 puszka
  • Wiśnie w alkoholu 100 g
  • Sos pieczeniowy ciemny Winiary 100 g
  • Kawa Nestle Classic 50 g
  • Rum 10 ml
  • Marchew 500 g
  • Fasolka kenijska 500 g
  • Rzodkiew żółta 500 g
  • Sól, pieprz, pieprz cayene
  • Cytryna 1 szt.
  • Cukier 100 g
  • Koniak 20 ml

  • Sposób przyrządzenia:

    Z polędwicy z tuńczyka wykroić prostokąty, doprawić pieprzem cayene, sokiem z cytryny i solą. Zawinąć w skórę z kaczki i usmażyć.

    Wątróbkę z dorsza zamarynować w soku z cytryny i koniaku, zawinąć w ciasto won ton wraz z wiśnią marynowaną w alkoholu, odpiec. Warzywa wyciąć w słupki i zglazurować.

    Przygotować sos pieczeniowy Winiary z dodatkiem rumu i zaparzonej kawy Nestle. Wylać sos na talerz, ułożyć na nim słupki usmażonego tuńczyka, obok warzywa glazurowane i pierożki z wątróbką



    Łukasz Pacewicz i Karol Kruk – Club Foksal 19 - Warszawa








    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000