
Składniki: (na 6 porcji)
- Skóra z kaczki 300 g
- Tuńczyk 1 kg
- Ciasto won-ton 1 op.
- Wątróbka z dorsza 1 puszka
- Wiśnie w alkoholu 100 g
- Sos pieczeniowy ciemny Winiary 100 g
- Kawa Nestle Classic 50 g
|
Rum 10 ml
Marchew 500 g
Fasolka kenijska 500 g
Rzodkiew żółta 500 g
Sól, pieprz, pieprz cayene
Cytryna 1 szt.
Cukier 100 g
Koniak 20 ml
|
Sposób przyrządzenia:
Z polędwicy z tuńczyka wykroić prostokąty, doprawić pieprzem cayene, sokiem z cytryny i solą. Zawinąć w skórę z kaczki i usmażyć.
Wątróbkę z dorsza zamarynować w soku z cytryny i koniaku, zawinąć w ciasto won ton wraz z wiśnią marynowaną w alkoholu, odpiec. Warzywa wyciąć w słupki i zglazurować.
Przygotować sos pieczeniowy Winiary z dodatkiem rumu i zaparzonej kawy Nestle. Wylać sos na talerz, ułożyć na nim słupki usmażonego tuńczyka, obok warzywa glazurowane i pierożki z wątróbką

Łukasz Pacewicz i Karol Kruk – Club Foksal 19 - Warszawa
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|