
Składniki: (na 6 porcji)
- Jaja przepiórcze 12 szt.
- Szynka parmeńska 60 g
- Ciasto won-ton 1 op.
- Sałaty kolorowe 120 g
- Krewetki do sushi 12 szt.
- Fasolka kenijska 100 g
- Szafran 1 op.
|
Majonez dekoracyjny Winiary 100 g
Wątróbka z dorsza 1 puszka
Balsamico białe 100 g
Wino białe 10 ml
Olej 1 l
Ocet winny biały 50 ml
Oliwki duże zielone 6 szt.
Szczypiorek pęczek
Oliwa truflowa 50 ml
|
Sposób przyrządzenia:
Ciasto won-ton uformować i usmażyć na głębokim oleju. Ugotować jaja przepiórcze w koszulkach. W szynkę parmeńską zawinąć jaja przepiórcze i na wysmarowanej blaszce olejem odpiec w piecu.
Krewetki zwinąć w rulon, w środek wkładając sparzoną fasolkę kenijską i spiąć wykałaczką. Dwie zwinięte w ten sposób krewetki połączyć i odpiec.
Kolorowe sałaty umyć, doprawić oliwą truflową i balsamico białym. Wątróbkę z dorsza drobno posiekać, doprawić majonezem dekoracyjnym Winiary i ułożyć w usmażone ciasto won-ton. Udekorować sałatami, ułożyć krewetki, obok wylać syrop szafranowy, na nim ułożyć zawinięte jaja przepiórcze.

Łukasz Pacewicz i Karol Kruk – Club Foksal 19 - Warszawa
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|