Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kompozycja kolorowych sałat z krewetkami i jajami przepiórczymi w szynce parmeńskiej

Składniki: (na 6 porcji)

  • Jaja przepiórcze 12 szt.
  • Szynka parmeńska 60 g
  • Ciasto won-ton 1 op.
  • Sałaty kolorowe 120 g
  • Krewetki do sushi 12 szt.
  • Fasolka kenijska 100 g
  • Szafran 1 op.
  • Majonez dekoracyjny Winiary 100 g
  • Wątróbka z dorsza 1 puszka
  • Balsamico białe 100 g
  • Wino białe 10 ml
  • Olej 1 l
  • Ocet winny biały 50 ml
  • Oliwki duże zielone 6 szt.
  • Szczypiorek pęczek
  • Oliwa truflowa 50 ml

  • Sposób przyrządzenia:

    Ciasto won-ton uformować i usmażyć na głębokim oleju. Ugotować jaja przepiórcze w koszulkach. W szynkę parmeńską zawinąć jaja przepiórcze i na wysmarowanej blaszce olejem odpiec w piecu.

    Krewetki zwinąć w rulon, w środek wkładając sparzoną fasolkę kenijską i spiąć wykałaczką. Dwie zwinięte w ten sposób krewetki połączyć i odpiec.

    Kolorowe sałaty umyć, doprawić oliwą truflową i balsamico białym. Wątróbkę z dorsza drobno posiekać, doprawić majonezem dekoracyjnym Winiary i ułożyć w usmażone ciasto won-ton. Udekorować sałatami, ułożyć krewetki, obok wylać syrop szafranowy, na nim ułożyć zawinięte jaja przepiórcze.



    Łukasz Pacewicz i Karol Kruk – Club Foksal 19 - Warszawa








    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000