Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Łosoś w sezamie w towarzystwie sałatki z botwinki z sosem musztardowo-majonezowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Filet z łososia 300 g
  • Sezam (czarny + biały) 30 g
  • Jajko ½ szt.
  • Botwinka 24 g
  • Pomidor cherry żółty 3 szt.
  • Pomidor cherry czerwony 3 szt.
  • Kiełki lucerny 12 g
  • Oliwa z oliwek 50 ml

  • Sos:
  • Sos musztardowy Winiary 50 g
  • Sos koperkowo-ziołowy Winiary 3 g
  • Brandy 5 ml
  • Wino białe wytrawne 10 ml
  • Oliwa z oliwek 10 ml
Dressing:
  • Sos koperkowo-ziołowy Winiary 10 g
  • Wino białe wytrawne 30 ml
  • Oliwa z oliwek 30 ml

  • Sól
  • Pieprz biały
  • Pieprz cayenne
  • Obręcz z makaronu 6 szt.

  • Sposób przyrządzenia:

    Z łososia uformować walec, oprószyć przyprawami i panierować w jajku i sezamie. Na oliwie z oliwek obsmażyć łososia i schłodzić, a następnie podzielić na porcje. Przygotować sos i dressing mieszając wszystkie składniki.

    Na talerzu w dwóch przeciwnych rogach nałożyć liście botwinki, pomidory pokrojone w ćwiartki, kiełki i polać dressingiem. Obok sałatek wylać sos musztardowy a na środku położyć łososia w obręczy.



    Przygotowali: Janusz Zabagło i Grzegorz Bucki – Restauracja Loża – Klub Aktora – Kraków







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000