Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczony łosoś serwowany z tagiatelle, sosem carbonara i groszkiem cukrowym

Składniki: (na 6 porcji)

  • Filet z łososia bez skóry 150 g
  • Oliwa 60 g
  • Sok z cytryny, czosnek, sól,
    pieprz, rozmaryn do smaku
  • Przyprawa do zup, sosów i sałatek Winiary
    do smaku
  • Makaron 103 tagliatelle 50 g
  • Makaron tagliatelle nero seppia casa rinaldi 20 g
  • Groszek cukrowy 100 g
  • Boczek wędzony (chudy) 25 g
  • Żółtka 2 szt.
  • Śmietanka 36% 70 g
  • Jarzynka Winiary do smaku
  • Parmezan 1 łyżeczka


Sposób przyrządzenia:

Przeprowadzić obróbkę wstępną łososia, wyporcjować i marynować przez ok. 30 minut w oliwie z dodatkiem soku z cytryny, czosnku i soli. Następnie uformować przy pomocy pierścienia i upiec w piecu.

Dwa rodzaje makaronu ugotować al dente. Z boczku, żółtek, śmietanki i przypraw - przyprawa do zup, sosów i sałatek Winiary, czosnek, rozmaryn, pieprz - oraz tartego parmezanu przygotować sos carbonara.

Przeprowadzić obróbkę wstępną groszku i ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki Winiary. Łososia podawać na makaronie polanym sosem carbonara, ugarnirowanego prażonym boczkiem i parmezanem z groszkiem cukrowym.



Łukasz Partyka i Angelika Olejnik - Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu,
nauczyciel: Elżbieta Jaśniewska







Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"oczek... chudy"
(22.07.2008 - 17:38)  (oczek)
":))"
(23.07.2008 - 07:55)  (Ela Jaśniewska)
"gratulacje"
(22.07.2008 - 20:23)  (oczka)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000