
Składniki: (na 6 porcji)
- Ciasto filo 30 g
- Ser kozi 100 g
- Rucola 20 g
- Pomidorki koktajlowe 3 szt.
- Sos pieczeniowy – baza 10 g
- Nescafe Gold do smaku, ok. 2 g
- Szczypior do dekoracji
- Ocet balsamiczny do smaku, ok. 1 łyżeczka
|
Sposób przyrządzenia:
Wałeczki sera koziego zawinąć w ciasto filo i zapiec w piecu. Przygotować sos na bazie sosu pieczeniowego z nutą kawową. Przeprowadzić obróbkę wstępną rucoli i pomidorków. Zapieczony ser podawać na rucoli skropionej octem balsamicznym ugarnirowany przygotowanym sosem, pomidorkami i szczypiorkiem.

Łukasz Partyka i Angelika Olejnik - Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu, nauczyciel: Elżbieta Jaśniewska
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|