
Składniki: (na 6 porcji)
- Śmietana 30% 300 ml
- Kapary 200 g
- Ocet balsamiczny 200 ml
- pieprz czerwony 50 g
- Puree ziemniaczane Maggi 600 g
- łosoś (surowy) 730 g
|
skóra z łososia do dekoracji
mięta do dekoracji
limonka 1 szt.
sól do samku
olej 200 ml
Brokuły 360 g
masło i mleko do puree
|
Sposób przyrządzenia:
Przygotować róże z łososia, przyprawić. Przygotować puree ziemniaczane. Sporządzić sos śmietanowo-kaparopwy, brokuły ugotować na parze.
Róże ułożyć na postumęcie z puree udekorować skórą z łososia oraz miętą. Polać sosem śmietanowo-kaparowym oraz octem balsamicznym. Ułożyć brokuły i posypać czerwonym pieprzem talerz.

Piotr Rolnik i Damian Śmietana - Zespół Szkół Gastronomicznych im. Gustawa Morcinka w Katowicach, nauczyciel: Beata Glinka
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|