Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
04.05.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Piramidka z omletów i smażonych warzyw w akompaniamencie sosu paprykowego Winiary

Składniki: (na 6 porcji)

  • Sos paprykowy Winiary 300 g
  • Jaja 9 szt.
  • Papryka czerwona 3 szt.
  • Papryka zielona 1 szt.
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Bakłażan 1 szt.
  • Cebula czerwona 2 szt.
  • Czosnek 1 główka
  • Szpinak mrożony 200 g
  • Oliwa z oliwek 100 ml
  • Jarzynka Winiary do smaku
  • Pieprz kolorowy młynek
  • Oregano doniczka
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Sól do smaku
  • Pomidorki koktajlowe z gałązkami 6 szt.

  • Sposób przyrządzenia:

    Wybić jaja do 3 misek po 3 sztuki i ubić na jednolitą masę. Do pierwszej dodać jarzynki Winiary do smaku. Do drugiej dodać papryki słodkiej i jedną drobno posiekaną paprykę czerwoną, doprawić solą. Do trzeciej dodać rozmrożony i podsmażony z czosnkiem szpinak, doprawić jarzynką Winiary.

    Usmażyć omlety na dużej teflonowej patelni, ostudzić i wyciąć formą po 6 krążków z każdego rodzaju omletu. Resztę z omletów pokroić w kostkę i dodać pokrojone w kostkę warzywa. Całość podsmażyć na patelni, przyprawić solą i pieprzem oraz roztartym oregano. Wystudzić.

    Układać warstwami piramidy omletów i smażonych warzyw, pozostawić na górze omlet zielony i udekorować podsmażonym pomidorkiem koktajlowym. Talerze udekorować sosem paprykowym Winiary.



    Maciej Mrozek i Przemysław Tesarczyk - Zespół Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim,
    nauczyciel: Krzysztof Zielonka







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000