
Składniki: (na 6 porcji)
- Sandacz świeży 150g
- Bulion drobiowo – wołowy pasta 25 g
- Limonka 1 szt.
- Pomidory koktajlowe 6 szt.
- Mleko kokosowe 200 ml
- Kiełki lucerny 1 paczka
- Masło 100 g
|
Żelatyna spożywcza Winiary 20 g
Płatki nori
Jarzynka Winiary 20 g
Maggi Maggi
Kurkuma Winiary
Pieprz, Sól
|
Sposób przyrządzenia:
Przeprowadzić obróbkę wstępną sandacza. Doprawić do smaku. Przeprowadzić obróbkę cieplną w bulionie z jarzynką i maggi oraz pieprzem i solą.
Wywar rybny , mleko kokosowe, sok z limonki połączyć i dodać żelatynę. Uformować galaretkę i schłodzić. Wydrążyć gniazdo z pomidora. Schłodzoną galaretkę wyporcjować. Kolejno nałożyć mięso z ryby. Udekorować nori i kiełkami lucerny.

Konrad Kura i Piotr Saletnik - Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, nauczyciel: Bogumiła Podgórska
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|