
Składniki: (na 6 porcji)
- Kawa Nescafe classic 20 g
- Wino czerwone 180 ml do redukcji
- Sos pieczeniowy Winiary 40 g
- Oliwka truflowa 4 ml
- Dżem z fig 7 g
- Figi świeże 1 szt.
- Puree ziemniaczane Maggi 120 g
|
Koper włoski ½ szt.
Szafran szczypta
Barszcz czerwony instant 30 g
Buraki czerwone 8 g
Syrop klonowy 20 ml
Przepiórka cała ½ szt.
Szynka parmeńska 3 g
Groszek wasabi 4 g
|
Sposób przyrządzenia:
Sos nesca - sos na bazie kawy, sosu pieczeniowego, trufli, dżemu figowego i czerwonego wina. Puree ziemniaczane z koprem włoskim i szafranem, buraki czerwone kandyzowane z barszczem czerwonym i syropem klonowym.
Roladka z przepiórki z mielonym groszkiem wasabi i szynką parmeńską, figi świeże zapiekane.

Artur Pijanowski i Grzegorz Birek – Hotel Intercontinental – Warszawa
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|