
Składniki: (na 6 porcji)
- Tuńczyk świeży 50 g
- Galaretka agrestowa Winiary 10 g
- Kolendra 4 g
- Imbir marynowany 10 g
- Limonka ¼ szt.
- Jabłko ¼ szt.
- Truskawka 2 szt.
|
Jarzynka Winiary 5 g
Miechunka peruwiańska 2 szt.
Tapioka 3 g
Sepia 1 op.
Chipotle 3 g
|
Sposób przyrządzenia:
Wykonujemy seviche z tuńczyka, imbiru marynowanego i limonki. Jabłko i truskawkę marynujemy, galaretkę agrestową mieszamy z kolendrą i doprawiamy do smaku. Tapioka gotowana z sepią.
Pianka wykonana z chipotle, jarzynki Winiary i odrobiny śmietany. Sok z miechunki oraz plasterki do dekoracji tortilla kukurydziana. Całość składamy w torcik i dekorujemy.

Artur Pijanowski i Grzegorz Birek – Hotel Intercontinental – Warszawa
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|