Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladka z polędwiczki wieprzowej z carpaccio truskawkowo – pieczarkowym

Składniki:

  • Polędwiczka wieprzowa 400 g
  • Warzywa mrożone Oerlemans 150 g
  • Ser pleśniowy 100 g
  • Pieczarki 3 szt.
  • Truskawki (duże)
  • Sól
  • Pieprz
  • Pasta włoska
  • Oliwa z oliwek
  • Śmietana 30 %
  • Cebula czerwona


Sposób przyrządzenia:

Sos: w rondelku podsmażamy warzywa z cebulką i odrobiną oliwy. Następnie dodajemy sól i pieprz; miksujemy i dodajemy śmietanę.

Mięso: polędwiczki marynujemy w paście włoskiej z oliwą. Wstawiamy do lodówki na jakieś 5 - 6 godzin. Następnie rozklepujemy bardzo cienko. Solimy i lekko pieprzymy.

Warzywa na patelni podsmażamy, jak zmiękną miksujemy i dodajemy ser pleśniowy i chwilkę gotujemy. Cały mus wykładamy na mięso i zawijamy w roladkę, tak aby po usmażeniu pokazał się ślimak z mięsa i musu.

Mięso pieczemy w piecu ok. 25 - 30 min w temperaturze 165 stopni Celsjusza. Po upieczeniu kroimy na grubość 1,5 cm.

Carpaccio: pieczarki i truskawki myjemy, kroimy bardzo cienko i układamy na przemian - raz truskawka raz pieczarka. Na koniec lekko polewamy oliwą smakową.

Talerz lekko polewamy sosem. Kładziemy na sos mięso, zaś carpaccio z pieczarki i truskawki troszkę wyżej od mięsa.

Przygotował: Marcin Witczak, Restauracja Pod Aniołami, Elbląg



Prezentowane danie zapewniło Marcinowi Witczakowi drugie miejsce w Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans - Mikołajki 2008








Zobaczcie Państwo :

Polędwiczka wieprzowa z grasicą i borowikami

Szynka parmeńska nadziewana dynią i szparagami na groszku cukrowym i sosie z papai


Roladka z polędwiczki wieprzowej z carpaccio truskawkowo – pieczarkowym

Wątróbka z pieca z żurawiną

Polędwiczka wieprzowa po angielsku



Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000