Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Szynka parmeńska nadziewana dynią i szparagami na groszku cukrowym i sosie z papai

Składniki:

  • Szynka parmeńska 200 g
  • Szparagi białe 100 g
  • Dynia mrożona 100 g
  • Grano-Padana 25 g
  • Sól
  • Pieprz
  • Tymianek
  • Groszek cukrowy 80 g
  • Cukier muscovado
  • Ocet balsamiczny
Sos z papai:
  • Dynia mrożona 100 g
  • Miód 20 g
  • Sok jabłkowy 100 ml
  • Mus z papai 50 g
  • Cayen


Sposób przyrządzenia:

Szparagi pokroić w kostkę, wymieszać z dynią i Grana Padano. Przyprawić solą i pieprzem. Szynkę zwijać i nadziewać farszem.

Muscovado skarmelizować, dodać groszek cukrowy, zblanszować. Wyjąć groszek cukrowy. Dodać ocet balsamiczny i zredukować. Pozostałą dynię zmiksować z sokiem jabłkowym, miodem i winem białym.

Na talerzu ułożyć groszek cukrowy, roladki z szynki nadziewane farszem ze szparagów i dyni. Obok polać sos z papai i sos z octu balsamicznego. Dekorować tymiankiem.

Przygotowali: Ewa Bałdyś i Artur Sienkiewicz,
Centrum Astoria, Białystok



Prezentowane danie zapewniło jego autorom zwycięstwo w Kulinarnej Gali Tur-Gastro-Hotel Wariacje na temat polskiej wieprzowiny z dodatkiem warzyw mrożonych Oerlemans.







Zobaczcie Państwo :

Polędwiczka wieprzowa z grasicą i borowikami

Szynka parmeńska nadziewana dynią i szparagami na groszku cukrowym i sosie z papai


Roladka z polędwiczki wieprzowej z carpaccio truskawkowo – pieczarkowym

Wątróbka z pieca z żurawiną

Polędwiczka wieprzowa po angielsku



Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"polska parma"
(27.04.2008 - 00:02)  (Pan Józek hodowca świń)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000