Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.01.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladka z dorady i krewetki tygrysiej

Składniki: (na 7porcji)

  • Dorada filet 0,70kg
  • Krewetka tygrysia 16/20 -14 szt.
  • Ciasto filo
  • Cherry pomidorki 0,14 kg
  • Oliwki czarne i zielone 0,28 kg
  • Ser halloumi 0,14 kg
  • Czosnek
  • Świeży imbir
  • Tymianek
  • Grapefruit
  • Sól
  • Cukier
  • Białe wino
  • Szafran
  • Masło
  • Cytryna
  • Oliwa z oliwek
  • Szczypior, Por do dekoracji

  • Sposób przyrządzenia:

    Produkty myjemy pod bieżącą wodą. Pomidorki kroimy na ćwiartki, ser halloumi w kostkę. Dodajemy pokrojone oliwki i łączymy z dressingiem z oliwy, czosnku, tymianku, soku grapefruita, cytryny, soli i cukru.

    Ciasto filo formujemy w koszyczki i pieczemy w temperaturze 180°C przez 10-15 minut. Doradę przyprawiamy imbirem, czosnkiem, sola i cukrem. Dodajemy krewetkę, zawijamy roladkę i pieczemy w piecu w temperaturze 160°C przez 12 minut.

    Wino wlewamy na patelnię, dodajemy szafran, cukier, sok z cytryny i masło. Doprowadzamy do konsystencji sosu. Wszystko łączymy na talerzu i dekorujemy sosem szafranowym.



    Przygotował: Bartłomiej Heba - Hotel Radisson Sas, Warszawa. Danie prezentowane podczas III Festiwalu Kuchni Greckiej.

    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000