Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Kotlet barani w otoczce z różowego i zielonego pieprzu na karmelizowanym ananasie z sosami karmelowo-porzeczkowym
i winno-jeżynowym

Składniki (na 10 porcji):

  • kotlet barani 0,160 kg
  • pieprz zielony 0,020 kg
  • pieprz różowy 0,010 kg
  • musztarda dijon 0,030 kg
  • oliwa 0,030 l
  • ananas 0,1 kg
  • miód 0,020 kg
  • mięta
  • cukier
  • wino białe 0,025 l
sos karmelowo-porzeczkowy:
  • porzeczki białe 0,1 kg
  • cukier
  • wino białe 0,025 l

  • sos winno-jeżynowy:
  • jeżyny 0,1 kg
  • miód
  • wino czerwone 0,025 l

  • mufinki:
  • mąka 60 g
  • woda 40 ml
  • olej 20 ml

  • Sposób przyrządzenia:

    Mięso smażymy, następnie smarujemy musztardą dijon i obtaczamy w posiekanych pieprzach, pieczemy 12-15 min w temp.180˚C.

    Mufinki: z podanych składników robimy ciasto parzone, po wychłodzeniu smażymy w głębokim tłuszczu.

    Sos porzeczkowy: przesmażamy porzeczki na maśle z dodatkiem oliwy i podlewamy białym winem, odparowujemy i dodajemy karmel.

    Sos jeżynowy: smażymy jeżyny, podlewamy czerwonym winem, odparowujemy i dodajemy miód akacjowy.

    Ananas: karmelizujemy cukier z miodem i dodajemy ananasa, sok z cytryny i miętę, następnie podlewamy białym winem i odparowujemy.

    Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Jacek Kuźmicki i Sylwia Kalinowska - Restauracja Castello Warszawa, zajęli III miejsce podczas konkursu: Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 2008.


    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000