Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
27.04.2025
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Medalion z łososia z warzywami z pieczonym serem haloumi

Składniki: (na 6 porcji)

  • Filet z łososia 1 kg
  • Haloumi 2 szt.
  • Świeża cukinia 1 szt.
  • Marchew młoda 300 g
  • Szparagi młode 300 g
  • Papryka czerwona 100 g
  • Majonez Winiary 100 g
  • Ziarenka Smaku 50 g
  • Grisini 10 szt.
  • Łosoś wędzony 200 g
  • Świeża kolendra 2 szt.
  • Czosnek 100 g
  • Limetka 2 szt.
  • Sól 100 g
  • Pieprz 100 g
  • Curry 100 g
  • Pesto 70 g
  • Sos sojowy jasny 100 ml
  • Koper włoski 1 szt.
  • Kurki marynowane 100 g
  • Sezam 50 g

  • Sposób przyrządzenia:

    Łososia przyprawionego sosem sojowym, limetką, pesto delikatnie obsmażyć, przyprawić ziarenkami smaku. Przełożyć ponownie do marynaty, schłodzić.

    Warzywa pokroić w julieny, zblanszować na oliwie dodając czosnku i świeżej kolendry. Z majonezem sporządzić sos dodając przyprawę curry, posiekany czosnek oraz koper włoski. Paski sera obsmażyć.

    Na grillowanej cukinii ułożyć warzywa oraz ser, zrolować i ułożyć na wcześniej upieczonym filecie dekorując kolendrą oraz limetką i kurką marynowaną.



    Przygotowali: Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek - ATHINA Karol Łukomski - Wrocław







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleć znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000