
Składniki: (na 6 porcji)
- Filet z łososia 1 kg
- Haloumi 2 szt.
- Świeża cukinia 1 szt.
- Marchew młoda 300 g
- Szparagi młode 300 g
- Papryka czerwona 100 g
- Majonez Winiary 100 g
- Ziarenka Smaku 50 g
- Grisini 10 szt.
- Łosoś wędzony 200 g
- Świeża kolendra 2 szt.
- Czosnek 100 g
- Limetka 2 szt.
|
Sól 100 g
Pieprz 100 g
Curry 100 g
Pesto 70 g
Sos sojowy jasny 100 ml
Koper włoski 1 szt.
Kurki marynowane 100 g
Sezam 50 g
|
Sposób przyrządzenia:
Łososia przyprawionego sosem sojowym, limetką, pesto delikatnie obsmażyć, przyprawić ziarenkami smaku. Przełożyć ponownie do marynaty, schłodzić.
Warzywa pokroić w julieny, zblanszować na oliwie dodając czosnku i świeżej kolendry. Z majonezem sporządzić sos dodając przyprawę curry, posiekany czosnek oraz koper włoski. Paski sera obsmażyć.
Na grillowanej cukinii ułożyć warzywa oraz ser, zrolować i ułożyć na wcześniej upieczonym filecie dekorując kolendrą oraz limetką i kurką marynowaną.

Przygotowali: Karol Łukomski i Grzegorz Kościołek - ATHINA Karol Łukomski - Wrocław
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|