
Składniki: (na 6 porcji)
- Polędwica kobe 500 g
- Czarna trufla 30 g
- Pasta truflowa 30 g
- Puree ziemniaczane Maggi 400 g
- Świerzy szpinak 100 g
|
Czosnek 2 ząbki
Marchew 300 g
Zupa borowikowa Maggi 100 g
Pak Choi 6 szt.
Sake 150 ml
Algi morskie go kawioru
|
Sposób przyrządzenia:
Steki z polędwicy szpikujemy paseczkami czarnej trufli. Marchew gotujemy, przecieramy na puree. Przygotowane puree ziemniaczane mieszamy ze szpinakiem, doprawiamy czosnkiem.
Z zupy borowikowej Maggi i pasty truflowej robimy sos. Z sake i alg morskich robimy kawior, kulki kawioru dodajemy do sosu. Smażymy steki i nakładamy na talerze.
Gorące puree wyciskamy z worka cukierniczego, wlewamy sos. Na steki układamy podsmażonego pak choia.

Przygotowali: Tomasz Kosiński i Janusz Grodowski – Restauracja Weranda – Bydgoszcz
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|