Składniki:
- 200 g marynowanych filetów śledzio-wych, pokrojonych na nieduże kawałki
- 60 g pokrojonej cebuli
- 20 g posiekanego koperku
- 20 g posiekanego szczypiorku
- Sól
- 1–2 jajka ugotowane na twardo, obrane i posiekane
- 60 g okruchów, najlepiej z ciemnego razowego chleba
- 60 g roztopionego masła
| |
Sposób przyrządzenia:
Ułóż śledzia na środku talerza. Udekoruj resztą składników, układając je dookoła. Posyp śledzia okruchami chleba, a na koniec polej masłem. Możesz podawać również z gotowanymi ziemniakami.
Przepis pochodzi z książki Kurta Schellera Szefa kuchni wędrówki po świecie
Kurt Scheller prezentuje: |
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |