Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
24.11.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Pożegnanie lata w Baranowie
Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów

Zobaczcie Państwo

Pożegnanie lata

Rekord Guinnessa

Zjazd Szefów Kuchni

W niedzielę, 26 września na placu przed Zamkiem w Baranowie Sandomierskim odbyły się Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów.

Pierwsze na "pole koleżeńskiego współzawodnictwa" stanęły ekipy regionalne a były to reprezentacje następujących regionów:

  • Kujawsko-Pomorski – Dariusz Gwiazda i Grzegorz Parczewski, którym wspaniale pomagały Panie z firm "Cheman" i "Mleczarni Łukta"

  • Śląski – Wiesław Ambros, Wiesław Bober, Mirosław Drewniak, Tomasz Żmuda, Michał Miłek i Andrzej Mleczko

  • Ziemia Łódzka – Marcin Stańczyk z rodziną Fajkowskich reprezentowaną przez Bożenę, Cezarego, Andrzeja i Jacka

  • Dolny Śląsk – Lesław Kołodziej, Jarosław Faryna, Waldemar Czażasty i Mirosław Sypa

  • Zakopane i Małopolska – Tomasz Łabuz z ekipą kucharzy reprezentujący Zakopane, Marek Widomski reprezentujący Małopolskę i Maria Olczyk reprezentująca Dom Weselny "Akropol" z Gorlic

To wspaniałe współzawodnictwo głosami gości jacy próbowali wszystkich polskich przysmaków przygotowanych w formie wielobarwnych i wyjątkowo apetycznych bufetów zdecydowali, że pierwsze miejsce zajął region Kujawsko-Pomorski.

Zasady przeprowadzenia Ogólnopolskich Prezentacji Kulinarnych Regionów

  • Organizatorem jest Zespół Pałacowo-Parkowy w Baranowie Sandomierskim ARP S.A. w Warszawie

  • Impreza jest cykliczna i corocznie organizowana podczas obchodów Pożegnania Lata w Baranowie Sandomierskim.

  • Termin organizacji przypada na 26.09.2004 r.

  • Celem imprezy jest propagowanie polskiej kultury kulinarnej w oparciu o dziedzictwo historyczne w regionach Polski a w przyszłości w krajach Unii.

  • Zgłoszone ekipy reprezentują dany region Polski, z którym związani są zawodowo.

  • Ilość osób reprezentujących dany region jest dowolna, są to przedstawiciele branży hotelowo – gastronomicznej, restauratorzy, organizacje branżowe, przedstawiciele świata kultury itp.
    Organizator zapewnia nieodpłatnie pobyt i wyżywienie dla dwóch osób reprezentujących dany region - po uprzednim zgłoszeniu i dokonaniu rezerwacji.
    Dla pozostałych osób możliwość zakwaterowania po bardzo preferencyjnych cenach.

  • Ekipy mają za zadanie dokonać prezentacji potraw wywodzących się z danego regionu lub mających związek kulturowy z ich powstaniem czy historią pochodzenia w regionie.

  • Obiektywnej oceny dokona zaproszona publiczność, która przy wejściu na teren obiektu otrzyma ankiety z wykazem prezentujących się regionów.

  • Ekipy tak przygotują swoją prezentację, aby własnym, zaangażowaniem, atrakcyjną aranżacją stoiska nawiązującą do regionu oraz reklamą, postarają się pozyskać i zebrać od gości jak największą ilość ankiet z zaznaczeniem ich regionu.

  • Na zakończenie prezentacji ekipy wyznaczą po jednym przedstawicielu regionu, którzy to dokonają podliczenia na stanowiskach zebranych ankiet i tym sposobem wyłonią trzy ekipy kolejno I, II, III miejsce w Ogólnopolskich Prezentacjach Kulinarnych Regionów.

  • Przewidziane są dyplomy za uczestnictwo dla czterech osób z każdego regionu, dyplomy za I, II i III miejsce oraz wydane na tą okoliczność specjalne trofea, a także cenne nagrody fundowane przez sponsorów imprezy.

    Sponsorzy: Bonduelle, Cheman, Dal Pesca, Fructos, Gastromedia, Inter Europol Piekarnia Szwajcarska, Janex, Mleczarnia Łukta, Norge, Oerlemans, Stalgast, Suempol, Wilbo, Winterhalter.

    Patronat medialny – Gastrona.pl, Przy Stoliku, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, TV Tele 5.

Relacja przy współpracy
z Jerzym Pasikowskim


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000