Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
Bicie rekordu Guinnessa na największe Funghi Trifolati

Zobaczcie Państwo

Pożegnanie lata

Rekord Guinnessa

Zjazd Szefów Kuchni

W niedzielę, 26 września 2004 podczas obchodów Pożegnania Lata 2004 została podjęta próba pobicia Rekordu Guinnessa w największej potrawie włoskiej kuchni Funghi Trifolati – Duszone podgrzybki z czosnkiem – próba pobicia rekordu dokonana została przez Giancarlo Russo i Waldemara Hołówkę wraz z przyjaciółmi, którzy zostali zaproszeni do podjęcia tej próby:

  • Jerzy Pasikowski
  • Krzysztof Baranowski
  • Mirosław Drewniak
  • Grzegorz Parczewski
  • Dariusz Gwiazda
  • Arleta Żynel
  • Andrzej Jasiuk
  • Tadeusz Matysiak
  • Jacek Świerk
  • Dariusz Struciński
  • Wiesław Ambros
  • Wiesław Bober
  • Marek Widomski
  • Teofilos Vafidis
  • Marek Łukasiewicz
  • Jerzy Tereszkiewicz
  • Wiesław Zgieb
  • Michel Labarre
  • Jacek Kempa
  • Janusz Antoni Kazberuk
  • Tomasz Łabuz
  • Lesław Kołodziej

Potrawa przygotowana była zwyczajowo dzięki przychylności i wsparciu oraz pomocy miesięcznika o dobrym smaku "Moje Gotowanie" w największej patelni w Europie o pojemności 2300 litrów.
W skład potrawy wchodziło:

  • 500 kilogramów mieszanki grzybów
  • 25 litrów oliwy z oliwek
  • 15 kilogramów czosnku
  • 50 kilogramów natki pietruszki
  • 8 kilogramów soli
  • 1 kilogram pieprzu

Gotowa potrawa po ponad 1 godzinnym duszeniu na wolnym ogniu została wydana z chlebem sponsorowanym przez piekarnię z Baranowa Sandomierskiego i piekarnia SEZAM ze Stalowej Woli.

To wspaniałe przedsięwzięcie mogło dojść do skutku dzięki hojności takich firm jak "TELE 5", "Oljo Bronda" reprezentowanym przez Roberto Saccomani oraz "Leśne Skarby" PHZ KASOL reprezentowaną przez Janusza Antoniego Kazberuka, który dostarczył 500 kilogramów świeżych wyjątkowo aromatycznych grzybów.

Nad przebiegiem bicia rekordu czuwała komisja w składzie:

  • Zenon Pustelnik - przedstawiciel Księgi Rekordów Guinnessa na Polskę

  • Kazimierz Idzik - dyrektor Zespołu Pałacowo Parkowego w Baranowie Sandomierskim

  • Andrzej Zając - przedstawiciel ARP S.A. z Warszawy

  • Przedstawiciel Sanepidu Oddziału Rzeszów

O godzinie 17:00 zostało oficjalnie ogłoszone, że został pobity rekord Guinnessa w przygotowaniu największej potrawy włoskiej kuchni.

Relacja przy współpracy
z Jerzym Pasikowskim


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robot - Coupe Rational Robvita LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000