
Składniki:
- Borowiki świeże
- Szyjki rakowe
- Czosnek
- Cebula
- Masło
- Szczypiorek
|
Olej
Mleko kozie
Tymianek świeży
Śmietana 36%
Ser kozi
Filet z siei |
Sposób przyrządzenia:
Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą i czosnkiem, dodać szyjki rakowe, doprawić.
Szczypiorek, zblendować i połączyć z olejem. Doprawić do smaku.
Śmietanę, mleko kozie zagotować, dodać ser kozi i sparzyć w tym tymianek. Doprawić do smaku.
Rybę zamarynować w tymianku i odrobinie oleju. Doprawić do smaku.
Ułożyć postument z grzybów, na nim położyć upieczoną rybę, na około polać oliwką szczypiorkową. Na koniec podbić sos z mleka koziego blenderem i polać na rybę.
 | Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Artur Pijanowski i Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental Warszawa, zajęli I miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008. |
Zobaczcie Państwo: |
|
|
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|