Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Pieczony filet z siei na ciepłej sałatce z borowików i szyjek rakowych, podany ze szczypiorkową oliwką i pianką z koziego mleka

Składniki:

  • Borowiki świeże
  • Szyjki rakowe
  • Czosnek
  • Cebula
  • Masło
  • Szczypiorek
  • Olej
  • Mleko kozie
  • Tymianek świeży
  • Śmietana 36%
  • Ser kozi
  • Filet z siei

    • Sposób przyrządzenia:

      Grzyby podsmażyć na maśle z cebulą i czosnkiem, dodać szyjki rakowe, doprawić. Szczypiorek, zblendować i połączyć z olejem. Doprawić do smaku.

      Śmietanę, mleko kozie zagotować, dodać ser kozi i sparzyć w tym tymianek. Doprawić do smaku.

      Rybę zamarynować w tymianku i odrobinie oleju. Doprawić do smaku.

      Ułożyć postument z grzybów, na nim położyć upieczoną rybę, na około polać oliwką szczypiorkową. Na koniec podbić sos z mleka koziego blenderem i polać na rybę.

      Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Artur Pijanowski i Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental Warszawa, zajęli I miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008.



      Zobaczcie Państwo:

      Przystawka zwycięzców KPP 2008

      Danie główne zwycięzców KPP 2008

      Kulinarny Puchar Polski 2008 - relacja


      Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

      Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

       


       Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

      Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
      Zapoznaj się z regulaminem.


      KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
       O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
      Copyright by Gastrona.pl 2000