
Składniki:
- Comber sarny
- Gruszki
- Mąka
- Jajka
- Woda
- Bułka tarta
- Przyprawy
- Pierniki
- Wino czerwone
- Porto
- Cukier brązowy
- Przyprawa piernikowa
|
Fond cielęcy
Masło
Sól
Czerwona kapusta
Cebula czerwona
Syrop klonowy
Miód pitny
Żurawina
Jajka
Masło
Puree z kasztanów jadalnych |
Sposób przyrządzenia:
Comber zamarynowany przesmażamy. Z gruszek robimy farsz, całość zawijamy w ciasto zagniecione z mąki, białek i soli z odrobiną roztopionego masła. Pieczemy.
Z cukru brązowego robimy karmel, wlewamy porto, wino czerwone, rozdrobnione pierniki, przyprawę piernikową oraz fond cielęcy. Całość redukujemy i zaciągamy masłem mrożonym. Doprawiamy do smaku.
Kapustę szatkowaną przesmażamy z cebulą, dodajemy żurawinę, miód pitny, odrobinę wina czerwonego. Całość dusimy i doprawiamy do smaku.
Z białek, masła i mąki zagnieść ciasto, dodać puree z kasztanów, doprawić do smaku. Masę rozsmarować na pergaminie. Pieczemy.
Danie układamy na talerzu.
 | Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Artur Pijanowski i Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental Warszawa, zajęli I miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008. |
Zobaczcie Państwo: |
|
|
|
|
|
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|