Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Strudel z sarniego combra i gruszek podany na sosie piernikowym
w towarzystwie czerwonej kapusty duszonej z miodem pitnym
i owocami żurawiny oraz wafel z kasztanów

Składniki:

  • Comber sarny
  • Gruszki
  • Mąka
  • Jajka
  • Woda
  • Bułka tarta
  • Przyprawy
  • Pierniki
  • Wino czerwone
  • Porto
  • Cukier brązowy
  • Przyprawa piernikowa
  • Fond cielęcy
  • Masło
  • Sól
  • Czerwona kapusta
  • Cebula czerwona
  • Syrop klonowy
  • Miód pitny
  • Żurawina
  • Jajka
  • Masło
  • Puree z kasztanów jadalnych

    • Sposób przyrządzenia:

      Comber zamarynowany przesmażamy. Z gruszek robimy farsz, całość zawijamy w ciasto zagniecione z mąki, białek i soli z odrobiną roztopionego masła. Pieczemy.

      Z cukru brązowego robimy karmel, wlewamy porto, wino czerwone, rozdrobnione pierniki, przyprawę piernikową oraz fond cielęcy. Całość redukujemy i zaciągamy masłem mrożonym. Doprawiamy do smaku.

      Kapustę szatkowaną przesmażamy z cebulą, dodajemy żurawinę, miód pitny, odrobinę wina czerwonego. Całość dusimy i doprawiamy do smaku.

      Z białek, masła i mąki zagnieść ciasto, dodać puree z kasztanów, doprawić do smaku. Masę rozsmarować na pergaminie. Pieczemy.

      Danie układamy na talerzu.

      Dzięki przygotowaniu prezentowanego dania Artur Pijanowski i Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental Warszawa, zajęli I miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008.



      Zobaczcie Państwo:

      Przystawka zwycięzców KPP 2008

      Danie główne zwycięzców KPP 2008

      Kulinarny Puchar Polski 2008 - relacja


      Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

      Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

       


      "Jaka temperatura sarniego combra podczas serwowani..."
      (14.10.2008 - 22:20)  (radeklourdes janowicz.rados...)
      "Jest tego dużo więcej !!!"
      (15.10.2008 - 02:43)  (Ryszard Omlet)
      "Dzieki Artur!!!"
      (16.10.2008 - 22:29)  (radeklourdes janowicz.rados...)
       Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

      Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
      Zapoznaj się z regulaminem.


      KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
       O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
      Copyright by Gastrona.pl 2000