Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
12.05.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladki z siei faszerowane borowikami, podawane w sosie szafranowo-cytrynowym

Składniki (na jedną porcję):

  • Ryba – sieja 70 g
  • Borowik 40 g
  • Szyjki rakowe 20 g
  • Fond rakowy 5 g
  • Pomidor 20 g
  • Fenku 5 g
  • Por 5 g
  • Papier ryżowy ¼ arkusza
  • Kwiatki nasturcji 2 płatki
  • Śmietana 30 ml
  • Cukier brązowy
  • Limonka 5 g
  • Sok z rokitnika 20 ml
  • Masło 10 g
  • Szafran
  • Wino
  • Oliwa
  • Przyprawy
  • Estragon świeży

    • Sposób przyrządzenia:

      Formujemy prostokąty z ryby (marynujemy). Blanszowane grzyby kroimy i podsmażamy, a następnie nakładamy na rybę. Zwijamy w roladę. Na wierzchnią część kładziemy listek nasturcji i owijamy w papier ryżowy. Odstawiamy na około 15 minut. Gotujemy 10 minut przed serwowaniem.

      Por, szyjki rakowe, filet z pomidora, koper włoski podsmażamy i doprawiamy. Przed wydaniem dodajemy świeży estragon.

      Z szafranu, limonki, śmietany sporządzamy sos. Wszystkie elementy zakąski gorącej serwujemy na talerzu.

      Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska - Hotel HP Park Wrocław zajęli II miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008.



      Zobaczcie Państwo:

      Przystawka laureatów II miejsca KPP 2008

      Danie główne laureatów II miejsca KPP 2008

      Kulinarny Puchar Polski 2008 - relacja


      Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

      Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

       


       Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

      Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
      Zapoznaj się z regulaminem.


      KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
       O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
      Copyright by Gastrona.pl 2000