
Składniki (na jedną porcję):
- Ryba – sieja 70 g
- Borowik 40 g
- Szyjki rakowe 20 g
- Fond rakowy 5 g
- Pomidor 20 g
- Fenku 5 g
- Por 5 g
- Papier ryżowy ¼ arkusza
- Kwiatki nasturcji 2 płatki
- Śmietana 30 ml
|
Cukier brązowy
Limonka 5 g
Sok z rokitnika 20 ml
Masło 10 g
Szafran
Wino
Oliwa
Przyprawy
Estragon świeży |
Sposób przyrządzenia:
Formujemy prostokąty z ryby (marynujemy). Blanszowane grzyby kroimy i podsmażamy, a następnie nakładamy na rybę. Zwijamy w roladę. Na wierzchnią część kładziemy listek nasturcji i owijamy w papier ryżowy. Odstawiamy na około 15 minut. Gotujemy 10 minut przed serwowaniem.
Por, szyjki rakowe, filet z pomidora, koper włoski podsmażamy i doprawiamy. Przed wydaniem dodajemy świeży estragon.
Z szafranu, limonki, śmietany sporządzamy sos. Wszystkie elementy zakąski gorącej serwujemy na talerzu.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|