Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
11.05.2024
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Comber z sarny zapiekany w foie gras, podawany z babeczką z kaszy gryczanej

Składniki (na jedną porcję):

  • Comber sarni 170 g
  • Ser biały mielony 50 g
  • Kasza gryczana 30 g
  • Szalotka
  • Wywar z grzybów i cielęciny
  • Groszek zielony 40 g
  • Cukinia 40 g
  • Miód pitny 100 ml
  • Żurawina świeża 20 g
  • Żółtka jaja 1 szt.
  • Masło klarowane 50 g
  • Oliwa 30 ml
  • Fond cielęcy 20 g
  • Rokitnik – sok 10 ml
  • Wątróbka gęsia (foie gras) 20 g
  • Calvados 50 ml
  • Świeże zioła
  • Sól
  • Pieprz

    • Sposób przyrządzenia:

      Comber sarni zamarynować w miodzie pitnym, soku z rokitnika, ziołach świeżych i oliwie (około 12 godzin).

      Z mielonego sera, gotowanej kaszy, jaja sporządzić babeczkę (piec około 10 minut w temperaturze 160˚ C). Comber obsmażyć, wątróbkę doprawić, uformować, gotować w temperaturze 80˚ C około 4 minut.

      Groszek zielony, cukinię, blanszować, doprawić, wątróbkę pokroić w plastry, ułożyć na sarninie, zapiec z żurawiną i sosem holenderskim. Z fondu i marynaty sporządzić sosy. Wyporcjować według zdjęcia.

      Zbigniew Koźlik i Katarzyna Żurawska - Hotel HP Park Wrocław zajęli II miejsce podczas Kulinarnego Pucharu Polski 2008.



      Zobaczcie Państwo:

      Przystawka laureatów II miejsca KPP 2008

      Danie główne laureatów II miejsca KPP 2008

      Kulinarny Puchar Polski 2008 - relacja


      Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"

      Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

       


      "Ciekawy..."
      (14.10.2008 - 21:53)  (radeklourdes janowicz.rados...)
      "Dla mnie bomba..."
      (25.11.2008 - 23:41)  (Łukasz Szeczyk fruitcarfving.p...)
       Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

      Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
      Zapoznaj się z regulaminem.


      KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
       O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
      Copyright by Gastrona.pl 2000