Składniki (na jedną porcję):
- Comber sarni 170 g
- Ser biały mielony 50 g
- Kasza gryczana 30 g
- Szalotka
- Wywar z grzybów i cielęciny
- Groszek zielony 40 g
- Cukinia 40 g
- Miód pitny 100 ml
- Żurawina świeża 20 g
- Żółtka jaja 1 szt.
|
Masło klarowane 50 g
Oliwa 30 ml
Fond cielęcy 20 g
Rokitnik – sok 10 ml
Wątróbka gęsia (foie gras) 20 g
Calvados 50 ml
Świeże zioła
Sól
Pieprz |
Sposób przyrządzenia:
Comber sarni zamarynować w miodzie pitnym, soku z rokitnika, ziołach świeżych i oliwie (około 12 godzin).
Z mielonego sera, gotowanej kaszy, jaja sporządzić babeczkę (piec około 10 minut w temperaturze 160˚ C). Comber obsmażyć, wątróbkę doprawić, uformować, gotować w temperaturze 80˚ C około 4 minut.
Groszek zielony, cukinię, blanszować, doprawić, wątróbkę pokroić w plastry, ułożyć na sarninie, zapiec z żurawiną i sosem holenderskim. Z fondu i marynaty sporządzić sosy. Wyporcjować według zdjęcia.
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |