Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
03.05.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Portfolio
V Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne o Puchar Sponsorów
i Prezydenta Bydgoszczy


Zobaczcie państwo:
V Potyczki - relacja
Podziękowania Dariusza Gwiazdy
Danie Adama Kowalewskiego
Danie Macieja Goncerzewicza
Danie Jacka Maksymowicza

Hotel City w Bydgoszczy stał się 26 października 2007 roku miejscem spotkania branży gastronomicznej z regionu kujawsko-pomorskiego. Odbył się tu konkurs o miano najlepszego kucharza w regionie, nie zabrakło także prezentacji i pokazów firm działających w branży

W jubileuszowych V Kujawsko-Pomorskich Potyczkach Kulinarnych o Puchar Sponsorów i Prezydenta Bydgoszczy zwyciężyli:

I miejsce – Adam Kowalewski, City Hotel w Bydgoszczy – Karmazynowy przypływ - rolada z karmazyna ze szpinakiem, łososiem i sandaczem, flambirowane krewetki i ogony rakowe

II miejsce – Maciej Goncerzewicz, Cukiernia Winiarnia Adama Sowy w Bydgoszczy – Dzikość łososia i dostojność homara w akompaniamencie zielonych szparagów na jedwabistym sosie muślinowym

III miejsce – Jacek Maksymowicz, Restauracja Willa Nowa w Ciechocinku – Sandacz otulony w cieście francuskim w towarzystwie łososia z aksamitnym sosem limonowo-anyżowym z dodatkiem fasolki szparagowej na ostro

Laureaci V Potyczek w komplecie

W nagrodę laureaci otrzymali kolejno czeki na: 1.500, 1.000 i 500 PLN oraz nagrody od sponsorów. Hanna Szymanderska wręczyła Adamowi Kowalewskiemu i Dorocie Mroczek – jako najmłodszej uczestniczce konkursu – książki kulinarne swojego autorstwa. Wszyscy uczestnicy, jurorzy oraz firmy, które zaangażowały się w organizację Potyczek uhonorowani zostali pamiątkowymi dyplomami.

Zaskoczenie – tak podsumowywali informację o zajęciu najwyższych miejsc laureaci konkursu. To mój drugi konkurs, nie spodziewałem się zwycięstwa – powiedział tuż po rozdaniu nagród Adam Kowalewski. W tym roku w konkursie wzięło udział sporo kucharzy, dlatego były obawy co do jego ostatecznego wyniku. Drugie miejsce mobilizuje jednak do dalszej pracy – podsumował Maciej Goncerzewicz. Jacek Maksymowicz nie zamierza spoczywać na laurach: Z pewnością będę starał się brać udział w kolejnych konkursach, również tych ogólnopolskich.

Poza laureatami w konkursie wzięli także udział:
  • Mariusz Nowicki – Karczma Rzym, Pawłówek
  • Tomasz Górski – Piano Nobile, Bydgoszcz
  • Mariusz Bąkowski –City Hotel, Bydgoszcz
  • Piotr Szczygielski – IQ Coffee & Restaurant, Bydgoszcz
  • Tomasz Kuźniacki – Park Hotel, Bydgoszcz
  • Karol Kuźmiński – Rad, Grudziądz
  • Błażej Mirota – Gallery A.G., Bydgoszcz
  • Jacek Kobędza – Hotel Gotyk, Toruń
  • Dorota Mroczek – Zespół Szkół Gastronomicznych, Bydgoszcz
  • Łukasz Kwiatkowski – Hotel Aleksander, Włocławek
  • Aneta Kufel – Restauracja Mazur, Janikowo
  • Dariusz Starzyński – Dolce Vita, Bydgoszcz
  • Krzysztof Gorajewski – PW Mega, Bydgoszcz
  • Janusz Grodowski – Restauracja Weranda, Bydgoszcz
  • Artur Mentel – Forte Club, Toruń
  • Przemysław Szuprytowski – Restauracja Tradycja, Bydgoszcz
Zwycięskie danie Adama Kowalewskiego

Potyczki oceniane były przez jury, w którego skład weszli: Tomasz Rusik – doradca kulinarny Unilever Foodsolutions, Robert Ziemkiewicz – szef kuchni Holiday Inn Warszawa, Mirosław Jabłoński – szef kuchni Qubus Kraków, Bogusław Michałowski – szef kuchni Hotel Pietrak, Michel Labarre – ambasador Instytutu Paula Bocuse w Polsce.

Konkursowi kulinarnemu towarzyszyły szkolenia i pokazy. Najnowsze produkty Unilever Foodsolutions oraz ciekawe rozwiązania dla każdej profesjonalnej kuchni zaprezentowali doradcy kulinarni tej firmy: Tomasz Kutka i Tomasz Polcyn. Ofertę warzyw Bonduelle zaprezentował Robert Krzeszowski, produkty rybne firmy Limito były tematem pokazu Macieja Jagielskiego z restauracji Tawerna.

Różnorodność smaków dzięki zastosowaniu przypraw Prymat pokazał Sławomir Podgórski oraz Szymon Siwert – szef kuchni Hotelu Park. Degustację mięs przeprowadziła firma Janex na czele z jej prezesem Sławomirem Wiesiakiem. Zawsze pyszne młode, malutkie ziemniaczki Parisiennes Farm Frites, a także inne produkty tej firmy przygotowywała i prezentowała Elżbieta Markuszewska z bydgoskiej restauracji Willa Calvados.

Elżbieta Markuszewska prezentuje zalety produktów Farm Frites

Przez cały czas trwania imprezy trwała degustacja lodów Zielona Budka, swoją ofertę prezentowały firmy: Fanex, Wedel, Gronex, Komirex, Kuchnie Świata SaneChem, Kasol. W czasie trwania konkursu odbyła się również promocja książek kulinarnych Hanny Szymanderskiej, dzięki współpracy i zaangażowaniu Joanny Ochniak i firmy Inter Europol. Wieczorną gale rozdania nagród uświetnił pokaz mody gastronomicznej firmy ChemaN oraz pokaz barmański w stylu flair.

 

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 [1]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


"Darku naprawde udana impreza !!!"
(03.11.2007 - 14:29)  (Sebastian Krauzowicz)
"żeby wydrać"
(04.11.2007 - 10:53)  (obserwator)
"napisz więcej o tym co Cię boli"
(05.11.2007 - 11:22)  (Piotr)
"Dla obserwatora"
(08.11.2007 - 10:23)  (Obserwator obserwatora)
"bo nikt nie startowal"
(11.11.2007 - 11:00)  (obserwator)
"Brawo Darku!!!!"
(04.11.2007 - 11:32)  (Krzysztof Wierzba - Gronex (C....)
"Potyczki, potyczki"
(07.11.2007 - 21:52)  (Radek -hotel "Gotyk" Toruń)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000