Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Smażony filet z suma na białych i zielonych szparagach z masłem orzechowym i pianką migdałową

Składniki: (na 10 porcji)

  • Filet z suma - 10x 0,150 kg
  • Oliwa z oliwek
  • Tymianek
  • Masło - 0,250 kg
  • Szparagi białe - 20 szt.
  • Szparagi zielone - 20 szt.
  • Cukier puder
  • Nać pietruszki
  • Pieprz biały
  • Fleur de sel
Pianka
  • Szalotka - 3 szt.
  • Masło - 1 łyżka
  • Płatki migdałów - 0,100 kg
  • Wino białe - 0,125 l
  • Porto białe - 0,075 l
  • Bulion drobiowy - 0,250 l
  • Śmietana 30 % - 0,125 l
  • Mleko 3,2 % - 0,125 l
  • Oliwa migdałowa
  • Fleur de sel

  • Sposób przyrządzenia:

    Filety z suma smażymy na oliwie z oliwek. Obieramy białe (całość), zielone (na dole) szparagi. Gotujemy(białe najpierw) w wodzie z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, solą. Układamy szparagi na blachę i polewamy masłem, zakrywamy folią aluminiową.

    Kroimy szalotkę i podsmażam z solą. Dodajemy płatki migdałowe. Zalewamy białym winem oraz porto i redukujemy do 50 %. Podlewamy mlekiem i bulionem i redukujemy do 50 %. Dodajemy śmietanę i gotujemy chwilę. Przecedzamy przez sitko i przyprawiamy oliwą migdałową oraz Fleur de sel.



    Przygotowali Dariusz Starzyński i Mariusz Barczewski – Dolce Vita – Bydgoszcz podczas
    IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"



    Zobaczcie Państwo:

    Smażony filet z suma na białych i zielonych szparagach

    Dzik faszerowany z grasicą

    IV Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ognisku


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000