Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Dzik faszerowany z grasicą, aromatyzowany musem z marakui oraz z bukietem ziołowym

Składniki: (na 10 porcji)

  • Schab z dzika - 1,600 kg
  • Mirepoix (marchew, seler, por) - 0,200 kg
  • Bulion drobiowy - 0,500 l
  • Wino czerwone - 0,200 l
  • Koncentrat pomidorowy - 0,010 kg
  • Liść laurowy, rozmaryn, tymianek
  • Olej - 0,060 l
  • Siatka wieprzowina

    Farsz
  • Chleb - 0,100 kg
  • Szalotka - 1 szt.
  • Grasica cielęca - 0,100 kg
  • Śmietana 30 % - 0,030 l
  • Masło - 0,025 kg
  • Sól, pieprz
  • Marakuja - 10 szt.
  • Śmietana - 0,250 l
  • Pulpa z marakui - 0,100 l
  • Cukier puder

  • Sałata frisée - 1 szt.
  • Kwiaty jadalne - 4 rodzaje
  • Ocet malinowy

  • Sposób przyrządzenia:

    Wydrążamy marakuję. Ubijamy śmietanę na ½ z cukrem pudrem. Dodajemy pulpę z marakui i blenderujemy do ¾ . Pestki posypać na górę i dookoła marakui.

    Schab z dzika podsmażamy na grillu na ładny kolor. Warzywa podsmażamy na oleju do kociołka. Dodajemy koncentrat pomidorami i gasimy winem czerwonych. Dodajemy bulion drobiowy. Dodajemy do kociołka mięso, do miękkości.

    Gotujemy śmietanę i dodajemy chleb. Podsmażymy i dodajemy grasice, przyprawiamy pieprzem i solą. Dajemy chleb do śmietaną i przyprawiamy. Wkładamy mięsa do formy i dajemy farsz oraz śmietanę. Wyciągamy z ringu i wkładamy do siatki. Podsmażamy na złoty kolor. Dekorujemy sałatą, kwiatami oraz octem malinowym.



    Przygotowali: Dariusz Starzyński i Mariusz Barczewski – Dolce Vita – Bydgoszcz podczas
    IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie







    Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"



    Zobaczcie Państwo:

    Smażony filet z suma na białych i zielonych szparagach

    Dzik faszerowany z grasicą

    IV Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ognisku


    Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

     


     Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

    Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
    Zapoznaj się z regulaminem.


    KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
     O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
    Copyright by Gastrona.pl 2000