
Składniki:
- sum europejski 300 g
- liście nori 3 szt.
- wino białe półsłodkie 150 ml
- papryka (czerwona, zielona, żółta) po 60 g
- ocet balsamiczny 5 ml
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Suma filetujemy, siekamy, doprawiamy, następnie masę tę rozkładamy na liściach nori i zwijamy roladki. Gotujemy na parze podlewając białym winem, następnie dzielimy na porcje. Paprykę tniemy w trójkąty, grillujemy na patelni, doprawiamy i podlewamy octem balsamicznym.

Przygotowali: Tomasz Górski i Andrzej Barczyński – Piano Nobile – Bydgoszcz podczas IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Zobaczcie Państwo: |
|
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |