Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.04.2024
poniedziałek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Mistrz poleca - Przepisy
Roladka ze schabu z dzika z boczkiem z kapustą chłopską

Składniki: (na 4 porcje)

  • schab z dzika 700 g
  • boczek wędzony (plastry) 150g
  • kapusta kiszona 350 g
  • borowiki 100 g
  • cebula 50 g
  • liście winogron 7 szt.
  • śmietana 12% 500 ml
  • pomidory suszone 50 g
  • chleb razowy 100 g
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

Sposób przyrządzenia:

Schab rozcinamy w "książkę" doprawiamy, przekładamy boczkiem. W środek kładziemy suszone pomidory i zwijamy roladkę. Zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ogień, kapustę gotujemy. Borowiki, cebulkę i boczek podsmażamy, następnie dodajemy kapustę i smażymy.

Po dłuższej chwili dolewamy śmietanę i dodajemy chleb razowy (pokrojony w kostkę). Ugotowaną kapustę układamy w pierścienie wyłożone liśćmi winogrona (sparzonymi wcześniej), zawijamy.



Przygotowali: Tomasz Górski i Andrzej Barczyński – Piano Nobile – Bydgoszcz podczas
IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie







Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"



Zobaczcie Państwo:

Sum europejski zawijany w liście nori

Roladka ze schabu z dzika z boczkiem

IV Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ognisku


Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000