
Składniki: (na 4 porcje)
- schab z dzika 700 g
- boczek wędzony (plastry) 150g
- kapusta kiszona 350 g
- borowiki 100 g
- cebula 50 g
|
- liście winogron 7 szt.
- śmietana 12% 500 ml
- pomidory suszone 50 g
- chleb razowy 100 g
- sól
- pieprz
- majeranek
|
Sposób przyrządzenia:
Schab rozcinamy w "książkę" doprawiamy, przekładamy boczkiem. W środek kładziemy suszone pomidory i zwijamy roladkę. Zawijamy w folię aluminiową i kładziemy na ogień, kapustę gotujemy. Borowiki, cebulkę i boczek podsmażamy, następnie dodajemy kapustę i smażymy.
Po dłuższej chwili dolewamy śmietanę i dodajemy chleb razowy (pokrojony w kostkę). Ugotowaną kapustę układamy w pierścienie wyłożone liśćmi winogrona (sparzonymi wcześniej), zawijamy.

Przygotowali: Tomasz Górski i Andrzej Barczyński – Piano Nobile – Bydgoszcz podczas IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Zobaczcie Państwo: |
|
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |