
Składniki: (na 10 porcji)
- sum europejski – 800 g
- bulwa kopru włoskiego – 400 g
- marchew – 200 g
- masło - 80 g
- miód – 40 g
|
- pęczek koperku - 1 szt.
- gwiazdka anyżu - 1 szt.
- sól
- pieprz cytrynowy
- cytryna - 2 szt.
|
Sposób przyrządzenia:
Suma zamarynować w soku z jednaj cytryny, w soli i pieprzu cytrynowym. Bulwę kopru włoskiego umyć i wraz z marchewką pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Rozpuścić masło w głębszej patelni i wrzucić do niej warzywa. Dusić pod przykryciem. Na sam koniec dodajemy miód, gwiazdkę anyżu roztartą w moździerzu i pokrojony koperek. Wyporcjowaną i zamarynowaną rybę smażymy i układamy na podeście z konfitury udekorowaną cząstką cytryny i świeżym tymiankiem.

Przygotowali: Daniel Domnik i Błażej Więczkowski – Hotel SPA dr Ireny Eris – Wzgórza Dylewskie podczas IV Mistrzostw Polski w Gotowaniu na Ognisku w Mierzęcinie
Więcej receptur w serwisie "Mistrz Poleca"
Zobaczcie Państwo: |
|
|
|
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione. |